søndag 17. juni 2012

Snegleklippesøndag...

Siden det regnet godt i går og i morges gikk jeg i hagen for å klippe snegler iført fullt regntøy. Det var ikke så mange snegler som jeg fryktet og de fleste var små. Sneglene har spist opp alle de små frøplantene jeg har  satt ned i år, så nå kommer jeg bare til å satse på sneglefrie planter. Storkenebb og Akeleier går bra og hvis noen har tips om andre sneglefrie setter jeg pris på det:


Frøstjerneakeleiene får stå i fred for sneglene, det gjør også Storkenebbene:


Irisene har kommet opp før sneglene, men de har litt kort blomstringstid:


Mens jeg var i hagen bant jeg opp sukkerertene og hengte Al-folie over jordbærene i håp om at fuglene lar bæra i fred. Al-folie hang jeg også opp i blåbærbuskene, selv om det er lenge til bæra blir modne.

Det var opphold den tiden jeg var i hagen og regnet da jeg dro hjem. Det har vært tørt så lenge så regnet var velkommen i hagen...

7 kommentarer:

Marit sa...

Huff ja, snegler kan være en plage for mange. Bra at du bare fant små da, men greit å bli kvitt de også. Jeg er ingen ekspert på sneglesikre planter, men vet at hosta med tykke blader står ikke på menyen deres. Ha en fortsatt fin søndag!

Vigdis sa...

Stormarikåpe. lavendel og lammeøre er sneglesikre.

Vivi sa...

Så bra at det finnes planter som ikke sneglene liker! Håper du vinner kampen!

Akeleiefrøstjerne er veldig flott og din var kjempe fin!

Ønsker deg en ny fin uke! Klem

Mariann sa...

Det regnet her også i helgen. Jeg var bortreist, så jeg har ikke fått sjekket om det dukket fram mye snegl i hagen etter regnet. Hos meg har sneglene spist på unge frøstjerner også. Roser, astilbe og sedum blir ikke spist hos meg.
Ha en fin uke!

Landbohaven sa...

Hvor er dine blomster smukke.
Kl. 16,30 skal jeg ud til en og bytte en akelejefrøstjerne ud med 2 vinbjergsnegle. Jeg håber sneglene vil være her. Det kommer an på en prøve. Jeg synes de er fine.
Tak for kigget.
Ha´ en god dag.

krepsemor sa...

Snegler er ikke noe hyggelig, nei! Heldigvis er her ikke så mange, bare de bittesmå åkersneglene, men jammen kan de gjøre skade de også!

Bille sa...

Så kjedelig med de frøplantene som ble spist opp. Jeg har iberia i feriehagen, men bortsett fra at en georgine ble kappet av ett år (tror det var snegleherverk) har jeg knapt sett skader. Forresten ble georginen mye fnere etterpå for den forgrenet seg jo.

Jeg har bl.a. Astilbe, Lungeurt, Heuchera, Dvergslirekne, Lammeøre, Kattehale, Vortemelk m.m. som jeg ikke har sett noe skade på (ennå). Til og med Hosta, som jo sneglene sies å spise, står urørt hos meg. Ett hull i ett blad bryr jeg meg ikke om.