fredag 27. august 2010

Endelig opphold...

Etter mange dager med regn og vind ble det i dag oppholdsvær, dermed gikk turen til kolonihagen. Selv om gresset fortsatt var litt vått ble det klippet og jeg rakte unna gressklipp og blader som hadde falt ned.


Legemalvaen Altea Malvaceae officinales var den eneste som vinden hadde blåst ned, og det skjer hvert år fordi jeg ikke gidder å støtte den opp. Den blir for høy og har for tynne stilker til å kunne stå alene, men nå er den bundet opp.
Flere blåbær var blitt modne og ble plukket med hjem, ellers ble det litt gresskantklipping og luking. Det er ikke lenge før plommene begynner å bli modne og plommer er en favoritt, så det ser jeg frem til.

Det jeg ikke liker på denne tiden av året er at vepsen begynner å bli hissig, jeg har observert et jordvepsbol og i tillegg er det plommeveps i hagen. Det er nok tid for å henge opp vepsefangeren i plommetreet. Vepsen er raskt på plass når nisten tas frem og da er det bare å flykte inn i drivhuset og spise. Så jeg er glad når høsten erkommet så langt at vepsen er borte...

5 kommentarer:

elle-melle sa...

Her har det også blåst kraftig. Jeg har et stativ med masse erteblomster som nå er bare en stor haug med erteblomster. Jeg orker ikke begynne å rette opp i det rotet, de får bare fortsette å vokse i en haug. Jeg kan jo likevel klippe buketter:))
Jeg håper virkelig at september skal bli varm og god med masse sol og lite vind. Sommeren her har vært veldig blåsete, mye mer blåsete enn jeg liker.
Så spennende det skal bli med nye vinduer, får håpe det holder seg tørt så det går kjapt og greit med den jobben.

Marit sa...

Nydelig den malvaen, pen farge på den! Veps er noen ekle insekter og jeg liker de heller ikke. Men når de endelig blir borte er det virkelig høst for alvor. Liker ikke det heller ;) Ha en fortsatt fin helg!

Vivishagerom sa...

Det har vært mye regn i sommer og jeg har sopp i blomsterbedene mine. Jeg løper ut så fort det er opphold, for jeg har masse jeg skulle ha gjort før hagesesongen gir seg.
Jeg håper også på en flott høst.

Tigerlilje sa...

Kveps er utriveleg.

Anonym sa...

Hei

Leste litt om druestein som du sådde for ca ett år siden. Hvordan gikk det? Har du noen tips til hva man bør tenke på? Skal man la steinen ligge i druen når man sår etc?

Tar gjerne mot tips.

Hilsen amatør!