søndag 5. mai 2013

Søndag i mai...

Etter to dager med 5 grader og regn ser det endelig ut til at  våren har kommet. I dag er det sol og 10 grader og jeg har vært en liten tur i hagen. Lungeurten har begynt å blomstre:

Og skvalderkålen vokser så jeg nesten kan høre den, gresset er omsider blitt grønt og engkarsen er på full fart opp. Fjernet Jordbærplanter som var døde etter vinteren og har tatt hjem 4 planter som jeg vil ha i en krukke på verandaen.

Siden formen min ikke er til å skryte av tror jeg det blir siste året i kolonihagen, for det blir for mye å holde. I tillegg har styret bestemt at ingen hekker får være over 90 cm og ingen trær over 3 meter og det blir for mye for meg. Men det er ingen katastrofe for jeg har stadig verandaen og vi har en rekke bed og planter utenfor huset som også kan trenge stell, så arbeidsledig blir jeg ikke.

Satser på at våren har kommet for å bli så det kan bli litt mer haging fremover...

8 kommentarer:

Marit sa...

Ja, det er så trist og leit når formen setter stopper for det en har lyst til å gjøre. Sånn er det her også, så alt går i snegletempo. Det er jo synd at du ikke orker å ha kolonihagen mer, men det er jo fint at du har verandaen din. Det er jo plass til en del der også.

Ha en fortsatt fin søndag!

elle-melle sa...

Jeg føler med deg, jeg vet hvordan det er, hvordan det kjennes når man ikke makter det man så gjerne vil. Godt at du har verandahagen, håper du får mye glede av den i fremtiden.
Her har det også vært nydelig vær i dag, ikke den isende kalde vinden som har holdt meg innendørs de siste dagene.
Fortsatt god søndag!

Unknown sa...

Lungeurt er en fin staude og tidlig ute på våren.
En får prøve å begrense seg med hagearbeide hvis ikke formen er på topp, hage skal jo være kos.
Ha en fin ny mai-uke.

Mariann sa...

Her er det også mye mildere nå. Det ble opplett i løpet av dagen, men kun et lite gløtt av sol i dag. Så får vi se om det slår til med varme i løpet av uken.
Ja, av og til kan det være lurt å tenke seg om, så det ikke blir mer arbeid enn man makter uten at det går på bekostning av gleden ved å holde på.
Ha en fin ny uke, og så satser vi på litt vårvarme!

Vivishagerom sa...

Trist at du gir deg med kolonihage, men hagearbeid skal jo være gøy. Det er viktig og ikke slite seg ut, for da mister man bare lysten på alt.
Skal se du får masse fint på veranda'n din.

Ønsker deg en fin uke! klem

Bille sa...

Så leit med siste år i kolonihagen! Du har jo lagt ned så mye arbeid der, og har sikkert et eget forhold til hver krink og krok, for ikke å snakke om hver plante.

Håper du kan flytte med deg noe til de bedene du nevner. Det blir jo også fint, og sikkert greit med korte vei til og fra.

Du får nyte hvert besøk i parsellen ekstra godt!

Vigdis i Romerikshaven sa...

En stor forandring for deg! Det virker som du er veldig realistisk i forhold til dette. Bra å ha en sesong til å vende seg til tanken. Lungeurten er flott! Jeg skaffet meg et eksemplar sist høst. Ønsker deg fine maidager!

Hagetjelden sa...

Trist at det blir siste året i kolonihagen, føler med deg.
Fint bilde av lungeurt som er en fin vårplante.