søndag 16. februar 2014

Søndagssåing...

Det har vært mye ruskevær de siste dagene og bra innevær. Gleder meg fortsatt over blomstene jeg kjøpte, som har blomstret lenge:

Siden det har vært innevær og alt for mye sport på TV-en har jeg sådd. Fant en pose med båndgulrøtter fra i fjor og samlet melkekartonger. Det er så mye stein i jorden i kolonihagen at det er bedre å dyrke i melkekartonger. Klippet av øverste delen og hull i hjørnene, fylte på med plantejord og et lag såjord før frøene sådd. Siden jeg bor på Nordjæren hvor sommerkålen allerede har gått i jorden, er gulrøttene satt ut på verandaen:
   
Det er meldt bedre vær neste uke og det håper jeg slår til...

6 kommentarer:

Mariann sa...

Veldig kjekt med blomster som står lenge!
Jeg har god erfaring med gulrot i melkekartonger fra tidligere, snart når man har litt steinet jord.
Vi håper på fint vær i uken som kommer!

Marit sa...

Ja det har blitt mange timer med OL titting her også. Du er heldig som kan sette ut potter med frø alt nå. Her setter jeg frøpotter til stratifisering men ikke til å spire enda. Koselig at blomstene dine har stått så lenge!
Ha en fin søndag!

stallnilsen sa...

Ja er enig med dæ at det er alt for mye sport på tv, æ ser ikke på det vis æ kan ungå det, men følger med på radioen når norge deltar.
Kjempelurt og så i melkekartonger, du er heldig som kan sette ut llerede.
Ha en fin søndag videre.
Lisbeth :O)

Bille sa...

Såing er alltid stas! Og med litt olympisk tilsnitt, kan det helde det vanker noen medaljer om noen uker. I alle fall noen spirer! :)

Hagen i Vest sa...

Å sette årets sådd er fine søndagssyssler :) Det er så kjekt å være i gang med forberedelser til årets hagesesong. Lykke til :)

Mari sa...

Så koselig med gulrotsåing da :D Her har vi 1,5m snø, så sommerkål og gulrøtter blir det en stund til... Kos deg med både planter og frø, Randine :)