tirsdag 27. september 2016

Regntid...

Slutten av september har kommet med regn og vind som er det vanlige her på sørvestlandet. Etter en fin uke med sol og varme.

Det er ikke mye som blomstrer i hagen lenger, men noen  lys lilla Asters som jeg har tatt med fra den andre parsellen:


Jeg har kjøpt meg en ny Høstanemone til den nye hagen, men foreløpig står den lagret sammen med andre planter jeg har tatt med:

Det er flere Aroniabusker i parsellen de har båret mye bær, men de har heldigvis hagenaboen høstet for meg. Men vakre høstfarger har buskene:Neste års løk er innkjøpt, til verandaen blir det som vanlig hvite Krokus og Snøklokker.

Til hagen blir det en favoritt Allium "Sphaerocephalon" og noen nye sorter Allium "Camelleon", Ornithogalum "Balanse" og Allium "Neapolitanum". Løkene blir ennå ikke satt i jorden ennå, for det er for varmt i været, så det får bli til i november/desember.

Det er heldigvis meldt bedre vær neste uke, så dag blir det forhåpentligvis mer haging...

2 kommentarer:

Marit sa...

Moro med nye løk! Det er alt for varmt ja, så vårløkene må plantes senere. Kun 3 grader her i dag tidlig, men ikke noe frost enda.
Kos deg med løkleggingen når den tid kommer!

Ha en fin dag!

Bille sa...

Hei! Hyggelig å hente planter fra parsellen! Og Aronia ser ut til å bære ekstra mye og fine bær i år, ser hekkene rundt om har bugnet her i byen. Kos deg med løkhandel!