søndag 21. august 2022

Litt av hvert i slutten av august...

 På grunn av det skiftende været i august, blir det lite gjort og mye har vokst meg over hodet. Men jeg hatt en generalopprydning innimellom, buskasene har jeg startet på og klippet ned Klematisen "Sommer snow" og Præriemjødurten. Da fant jeg igjen to rosebusker som var gjemt under buskasen:


Jeg har et gammelt plommetre sikkert fra kolonihagens start for mange år siden. Mange grener ble saget ned i fjor, men en gren ble stående igjen, og det var det noen plommer. Disse var modne nå og ble spist:


Aroniabærene er også modne, stæren får de øverste og en hagenabo de nederste. Jeg har bare smakt ett bær og det falt ikke i smak, men buskene er flotte og er som vegg i hagen så de blir stående:


En av rosene har jeg ikke klart å ta livet av , så den blomstrer nå i august:


Blåbærene er i ferd med å bli modne, litt om gangen. Blåbærene har fått bærnett på, for de vil jeg ikke dele med stæren. Det er et høsttegn når stæren begynner å samle seg i hagen, de spiser rips, aroniabær, plommer og epler når de er blitt modne.

I dag er det en ny regnværsdag, med store nedbørsmengder, men det er vi vant til. Det er bra å få fylt opp vannmagasinene så strømmen kunne bli litt billigere... 

3 kommentarer:

Marit sa...

Ja, noen ganger må en bare begynne å rydde opp, for noen ganger vokser ting i hagen helt vilt.
Rosen din er fin da. Godt at du får beholde noen bær selv. Her skal det også regne i dag.

Ha en fin dag!

fruens flora sa...


Hei Randine.
Jeg har klippet ned mye her også. Blåbær har vi hatt en stund. Må også bruke netting her. Ja kunne vi bare få litt billigere strøm. Sånn som prisen er nå kjører vi ikke pumpa på bassenget.
Ha det godt.
Hanne-Lise.

Ingeborg Kringeland Hald sa...

Holder på med opprydding her også, fant også en rose, som er satt i en potte, så får jeg håpe at den kommer seg. Aroniabær er ikke noe gode rå, men de er veldig gode å lage saft eller syltetøy av, kan gjerne blandes med andre bær. Jeg hadde en hekk, men måtte ta den bort for den vokste helt over styr med rotskudd og det hele. Ha en fortsatt fin dag, hilsen Ingeborg