søndag 2. oktober 2022

Verandakassen 2022

Da vi omsider fikk verandaen og verandakassen igjen etter husets opp-pussing, var jeg kjapp og fikk satt ned årets stemor. De var blitt kjøpt inn i februar og hadde bodd i kolonihagen siden, i påvente av at verandakassen var klar. Årets stemor ble helt mørk purpur og så sorte ut når det var skygge, spinat ble også sådd i kassen:


 

Av en eller annen grunn hadde jeg satt ned frø av blomskarse i verandakassen, og da stemoren ble strantete etter å ha blomstret flott hele forsommeren. Blomkarsene var tenkt å kunne vokse ut over kassen og de ble veldig frodige:Jeg hadde også sådd lobelia for å ha fine planter utover høsten, de tok litt tid på å bli store nok til å flyttes i verandakassen. Det var egentlig hengelobelia, men fortsatt vil de ikke henge, men de blir værende i kassen ut høsten:


 

Det jeg har savnet i kassen er allyssum og det skal jeg ha til neste år i stedet for lobelia. 


I dag regner det og det er i ikke hagevær, men det trenges regn til vannmagasinene. Høsten er regntid på våre kanter...

6 kommentarer:

Marit sa...

Ja, jeg husker du fikk en sen start på dine verandakasser i år. De svarte stemorene er så fine, og jeg har også hatt de tidligere. I år kjøpte jeg noen som var lyseblå og hvite, og de håper jeg at jeg kan finne til neste vår også. Blomkarse er også så fine, og de blomstrer enormt når de først setter i gang. Her har det regnet i to dager nå, og det er så godt. Kommer det noe regn i vannmagasinene på Vestlandet? Vi kjørte en gang over Sirdal og så på vannmagasinene der, og jeg har tenkt mye på de etter denne tørre sommeren.

Ha en fin søndag!

Randines hageblogg sa...

Det blir mer vann i vannmagasinet Blåsjø som ligger mellom Sirdal og Setesdalen når det regner på våre kanter. I tillegg er det et stort vannmagasin i kommunen Suldal i Rogaland, som sikkert også får mer regnvann.

Ingeborg Kringeland Hald sa...

Så fine farger du har fått til i verandakassen, og blomstring etter blomstring. Jeg bruker ofte hengelobelia i krukker, da kjøper jeg pluggplanter, de er litt trege, men kanskje er det litt for lite jord i en verandakasse, de henger i hvert fall bra i store krukker. Ha en fortsatt fin kveld, hilsen Ingeborg

Rajani Rehana sa...

Beautiful blog

Rajani Rehana sa...

Please read my post

Villrose sa...

Flotte kombinasjoner, og planter som avløser hverandre i blomsterkassene! Stilig med sorte stemor.