torsdag 17. desember 2009

Frostmakken fryser...

Selv om det bare er -4 grader og synkende temperatur fryser jeg, egentlig burde jeg ikke klage som bor i et hus med sentralfyr og har ekstra ovn. Det var den isende kalde trekken i tillegg som nok slo meg ut.
Bilen fryser også og i går måtte jeg ha Falken for å få startet den, ellers er det bildørene som fryser og ikke vil lukkes opp.
Dagens bilde er av årets julevindu og hvis noen skulle lure på hvorfor jeg har vekkeklokke i vinduet er det bare fordi jeg ikke visste hvor jeg skulle gjøre av den. Min datter påstår at jeg er en kalenderfrik, men kanskje klokkefrik ligger nærmere. To små klokker har sin plass i stuen og det er praktisk når en er nærsynt som jeg er.
Mari Anne skrev i sin blogg i dag om kortreist mat og jeg er så enig. Det sparer miljøet å kjøpe det som er mulig fra lokale produsenter som en ikke kan produsere selv. Årets juletre ble et Standard Norman fra en lokal produsent i Rogaland og innkjøpt på den lokale bensinstasjonen i går.
I og med at det er så kaldt i dag ble det Asiatisk kyllingsuppe til middag i dag med kyllingfilet fra en lokal produsent og fortsatt kan vi få kinakål som er produsert bare 8 km unna fra Einar Hanasand på Randaberg. Det var dagens lokalreklame, chiliene var egnproduserte og suppen varm og god...
Ønsker alle en fortsatt fin førjulstid!

2 kommentarer:

Elisa sa...

Kortreist er bra! Ser ut til at du virkelig har fått det til i dag både når det gjeld mat og juletre.

Mariann S sa...

Eg har også kortreist juletre i år (som i fjor), hogt i skogen til mamma :) Litt sur vind her også, med skikkelig snøstorm. Eg er ikkkje alltid so glad i snø, men kvit jul likar eg. Og det er det mange år sidan sist vi har fått oppleve på disse kantar av landet. Ønsker deg ein fin adventssøndag :)