tirsdag 30. november 2010

Farvel til november...

Det er tid for å si farvel til november som stadig er kald og blå. Farvel må jeg snart si til noveberkaktusen som har gledet meg med blomster hele måneden:


Det er så kaldt og blått at det er blitt skøyteis på et par av vannene, men det frister ikke meg å gå på skøyter. Var en tur for å mate endene ved Mosvannet og der var det endel som hadde funnet frem skøytene. Endene hadde flyttet fra vannet og var å finne ved en åpen bekk i nærheten. Jeg er priviligert som kan gå tur midt på dagen når solen er fremme:Jeg har begynt å tenke på hva som skal sås i kolonihagen og på verandaen til neste år, det blir en god del grønnsaker og tomater. Samtidig noteter jeg ned frø som må skaffes mens jeg venter på nye kataloger for ytterligere inspirasjon. I kolonihagen er det ikke nødvendig med flere blomster enn kanskje noen ett-åringer, men kjenner jeg meg rett faller jeg alltid for fristelsen og kjøper flere frø...

5 kommentarer:

Marit sa...

Nydelig bilde du har tatt der. Ja, november er en blå måned, både å se på og alle minusgradene.
Her er det nå 15 blå :(

Den novemberkaktusen har jeg også, og den ene min er avblomstrer. Men den startet blomstringen så tidlig som i begynnelsen av oktober og da er det ikek annet å vente. Jeg har 6 forskjellige farger på de jeg har, og flere av de blomstrer nå. Greit at de fordeler blomstringen litt, for da varer de lenger.
Ha en fin kveld!

Marit -Tusenfryd sa...

Så flink du er som tenker på neste hagesesong allerede. Jeg tenker mest på garn og strikking og lar hage være hage, men når våren kommer så er jeg nok i gang igjen håper jeg.
Det er kaldt her også og så har vi fått snø, og det er tidlig til å være her.
Skjøytene får stå i fred hvor enn de måtte befinne seg.

Bønna sa...

Vår kuldeperiode har nå gått over til mildvær, kan ikke nekte for at jeg liker det får vårfornemmelser uansett årstid. Det høres deilig ut å ha en kolonihage, fabulerer om det selv om jeg har hage. Ønsker deg en fin førjulstid.

New Dawn sa...

Flott kaktus. Har en jeg også, kjøpt i år,men har alltid problem med å oppbevare de til neste år så gjenblomstring på novemberkaktuser skjer aldri :-)

Berit sa...

Nydelig novemberkaktus!
Jeg kjøpte tre i fjor, men en døde - og det viste seg dessverre å være den hvite, som jeg likte best. De andre gjenblomstrer, men står på hell nå.