onsdag 17. august 2011

Asters og løk på verandaen...

Det begynner å bli høstlig på verandaen og det er innkjøpt en lilla asters, som skal i kolonihagen når den er avblomstret:


Stemoren har blomstrer siden tidlig i vår, mens verbenaen er fra i sommer.

Inspirert av katalogen fra Botanisk verden har det blitt bestilt noen løker som skal sette i høst. Til krukker på verandaen har jeg bestilt Chionodoxa lucilliae "alba" og Crocus Snowbunting. Til staudebedene i kolonihagen bestilte jeg den største pakken med Allium Spaerocephalum. Den siste har jeg bare tre løk igjen som blomstrer og løkene lyser så flott opp i juli når de blomstrer. På hagesentererne regner jeg ikke med å finne disse løkene, men det blir nok suplert med noe annet ut fra høstens utvalg... 

3 kommentarer:

Stein sa...

Hei!
Vet du om den typen asters du har i potte klarer å takle norsk klima? Da skal jeg sannelig forsøke å plante ut de pottene jeg har med asters på stuebordet! ;-)
Ellers så jeg at Plantasjen har løk av både Allium Spaerocephalum og noen andre allium til salgs nå. Jeg mener å huske de kostet 50 kroner for en pose på 10stk.
Ha en riktig fin sensommerdag!

Marit -Tusenfryd sa...

Ja det er den veien det går - mot høst og asters. Asters er en typisk høstblomst og jeg synes den er fin men jeg liker den ikke noe særlig - merkelig?
Allium Spaer.... hadde jeg også for noen år siden, men nå er de borte vekk. De er flotte så kanskje jeg skulle investere i en ny pakke med løker.

Mariann sa...

Asters er flotte planter. Det er kjekt å ha noe som blomstrer utover høsten også. Imponerende at stemoren blomstrer så flott fremdeles. Den har vel fått godt stell og så har den vel likt at vi ikke har hatt det særlig varmt i sommer.