torsdag 22. mars 2012

Prikledag...

Temperaturen er stigende, men vi er plaget av tåke og mye skyer. I dag var det tid for å prikle og potte opp og jeg ryddet plass på verandaen for å slippe jordsøl inne. Store spirer et greie å prikle, men små Lavendelspirer var verre. Det har blitt en rekke nye planter og jeg håper de klarer seg etter priklingen:


5 Blå Tistel blir stående ute sammen med  8 Hvitpytte som skulle vært pottet opp i fjor. Resten av spirene får bo på kjøkkenet en stund ennå.

I går kjøpte jeg en rød Tusenfryd som skal bo sammen med Stemorfiolene når Påskeliljene er avblomstret:Tusenfryden har også fått kommet i en større potte, foreløpig har den bare en blomst...

5 kommentarer:

Vivi sa...

Noen ganger kan det være vanskelig å prikle, og man kan være glad for at det er mange små å ta av.

Flott vårbukett du har satt sammen.

Ønsker deg en fin efta.

Anne Kari sa...

Å det er koselig å prikle igjen. Selv om det er litt pirk, er det godt å bruke fingerne, og lukte våt jord, ikke sant? Kos deg videre med småplantene, det blir sikkert flotte planter etterhvert! Anne Kari

Marit sa...

Nydelig heading du har med hvite krokus. Prikling er kjedelig, men helt nødvendig. Ha en fin kveld!

Parkvegens Hageglede sa...

Lykke til med groing etter priklingen. Alltid spennende å se om de bitte, bitte små spirene klarer den brå overgangen.

Bille sa...

Prikling er morro! Uansett om det måtte bli litt svinn :D Mange planter vokser så bra etter prkling, og det synes jeg er veldig inspirerende. Har ikke sådd så mye her i leiligheten, men har begynt å prikle noe. Skal så mer senere, må hente frø i feriehagen (svikt i logistikken...). Men skal prikle på kontoret denne uken, så selv om mengdene er små er det alltids noe å gjøre på denne tiden.
Kos deg med våren!