onsdag 30. juli 2014

Skyet hagedag..,

Det regnet i natt og i morges, så det var tid for tur til det lokale hagesenteret for å sjekke utvalget av stauder. Det ble med 3 sorter hjem:

Verbascum "Flush of White" 2 stk
Thalicyrum delavayi 1 stk
Eupatorium maculatum 2 stk

Jeg holder på å spa opp et stort bed som er overgrodd av ugress og Skvalderkål og trenger flere store stauder. Etter hagesenterbesøket var jeg innom koloniparsellen for å sjekke om det var mye snegler, men det var bare tre. Høstet flere blåbær og vannet Tomatene. Legetokkrosen har startet blomstringen:


Den vokser i bedet som skal spas opp, så jeg må kanskje se om den kan tas vare på. Matrem har flyttet inn i hagen fra hagenaboen:


Omsider fikk jeg tatt et bilde av en humle som var opptatt av pollen fra en Strandkattehale:


Det er meldt ustabilt vær også fremover, så det blir regnjakke med til hagen..

5 kommentarer:

Marit Sønstebø sa...

Spennende med hagesenterbesøk! Den verbascumen har jeg ikke sett før, og du får ta bilde av den når den en gang blomstrer.

Ha en fortsatt fin onsdag!

Turid sa...

Fine bilder av blomstene nå, og humler i hagen like vi ekstra godt :)
Hagesenter er himmelrik for sånne som oss, er det ikke?
Nyt sommerdagene uansett vær.

Bille sa...

Trivelige bilder fra sommerhagen din! Jeg misunner deg ikke den jobben med å rense bedet, jeg har nemlig et tilsvarende bed her i feriehagen. Nå har skvakllerkålen tatt overhånd og det er ingen vei utenom. Men drøyer det nok tilk høsten. Kos deg med august! :)

Hagetjelden sa...

Spennende planter. Så flink du er som har gått i gang med å spa opp et bed. Det trengs her også! Ha det bra!

Anne-Kristin Sander Naurstad sa...

Det er utrolig hvor mye ugress som kommer om en ikke passer på hele tiden! Holder på å omgjøre en hel fjellhage selv og det er flere trillebårlass som er fjernet. Når det er ferdig blir det kjekt å gå for å kjøpe nytt!
Hilsen Anne-Kristin