lørdag 26. august 2017

Regntung lørdag...

Planen i dag var å slå gresset i hagen i dag, men det satte regnet en stopper for. Det en kan gjøre når været ikke er bra, blir det en liten tur til hagesenteret. Det som ble med hjem denne gange var en Sommerfuglebusk som bare skulle bli 90 cm Buddleja davidii Buzz Violett. Fordelen med en lav busk er at den skal stå i et bed. Så nå venter jeg bare på sommerfuglene.

Igjen prøver jeg Høstanemone, som jeg har prøvd 2 ganger før:


Jeg trodde jeg hadde kjøpt en pose med hvite Cosmos, men de viser seg til å være en blanding, deriblant  rosa:Ulike roser står igjen etter den forrige parsell-eieren og her er en av dem:Det som gjør mye av seg i hagen nå er kjempekragene som blomstrer nå

:


Det er heldigvis meldt bedre vær i morgen, så da blir det en tur i hagen...

7 kommentarer:

Fruens Flora sa...Hei Randine. Det har jeg også opplevd at ikke fargen er det som står. Irriterende. Nå er mine sommerfuglbusker snart i blomst. Håper å se noen sommerfugler. God helg til deg.
Hilsen Hanne-Lise.

Marit Sønstebø sa...

Flott høstanemone! Problemet med høstanemoner er at de skulle vært i salg om våren, for de behøver en sesong for å etablere seg. Det får de jo ikke når de selges på høsten...
Sommerfuglbusker er så fine.

God helg!

Anonym sa...

Hei,

Jeg skulle akkurat til å si det samme som nevnt ovenfor : høstanemoneer må plantes om våren, det er visst større sjanse for å lykkes da. I oslo er det til salgs om våren også, men da bare som en unnselig pjusk liten plante som så vidt titter opp over pottekanten. men det er da man må kjøpe den!( hvis man har muligheten da:-) Jeg har lykkes svært godt med mine er 5-6 år gamle, halvannen meter høye noen av dem og er blitt til to store kolonier – stortrives i halvskygge her hos meg!

Hilsen Annette

Villrose sa...

Kjekt at en kan gjøre hagerelaterte sysler selv om det regner :)
Jeg har forsøkt å etablere høstanemoner også om våren. Gikk ikke bra det heller.

Jannibele sa...

Fin blomstring. Jeg er så glad i Høstanemone, men de vil seg ikke helt her hos meg. Kun bladverket som står igjen etter første året. Har prøvd så mange ganger, både i sol og halvskygge, plante vår og på høst. Nytter ikke. Håper du får din til å trives denne gangen. Lykke til!
Hilsen Jannicke

roth phallyka sa...

Håper å se noen sommerfugler. God helg til deg.


เย็ดสาว

Ingeborg Kringeland Hald sa...

Her regjerer også kjempekragene nå, kjekt med noe som lyser opp i bed og mørke kroker. Ha en fin dag, hilsen Ingeborg