lørdag 26. februar 2011

Ennå er det vinter...

Det har vært en periode med vind, kulde og litt snø i det siste, men jeg håper det er vinterens siste krampetrekninger. I dag er det 7 grader og regn og det ble en liten tur i hagen for å se etter våren:


Jeg kunne se at påskeliljene er på vei opp av jorden under plommetreet. Påskeliljene kan jo ikke vite at påsken er sen i år i slutten av april. Det er tele i jorden, men det øverste laget var tint. Det er ubegripelig mye mose det er i hagen, selv om jeg strødde sjellsand på i høst. Så jeg har litt av en jobb med å rake mose når det bare blir litt varmere og tørrere i jorden.

I dag har jeg sådd tomater og en runde til av frøene som spirte og fikk for lite lys. Regner med at husmalerne er ferdige nå og snart fjerner preseningen som dekker hele huset. Det har vært slitsomt å ikke kunne se mer enn skygger utenfor, kunne se at det kom snø men ikke hvor mye. Har flyttet ut igjen sakene som hører til på verandaen, det var godt å få de ut av stuen.

Februar er snart over og det blir stadig lysere, håper mars bringer med seg mer vårstemning enn februar har gjort...

3 kommentarer:

Marit sa...

Du er heldig som har påskeliljespirer allerede! Du får snart full vår. Skulle ønske jeg kunne si det samme ;)

Vivishagerom sa...

Høres helt fantastisk ut å ha påskeliljespirer nå i slutten av februar. Her på Lillehammer har det vært varmegrader i dag, men det er mye snø.
Trøster meg med de små spirene jeg har under lys, foreløbig.
Ønsker deg en fortsatt flott helg.

Mariann sa...

Ja, det merkes at det blir lysere dag for dag, og endelig nå er vi i mars. Her var det snøfritt til det ble kaldt og snø igjen søndag. Mandag var det meldt sol her, men den forsvant i skodden.
Fremdeles tele her også, men ser snøklokkespirer på vei opp.

Ha en fin uke!