torsdag 22. juni 2017

Blomster i slutten av juni...

I dag er det pøsende regn og 10 grader, med andre ord ingen hagedag. Det har vært endel oppholdsvær denne uken og turen har gått til koloniparsellen. I og med at jeg skiftet parsell i slutten av sommeren i fjor er det spennende å se hva som dukker opp i bedene. En jeg var spent på var fargen på  Valmuen som dukket opp i et bed. Nydelig ferskenfarge syntes jeg, som var glad den ikke var rød:En plante det er mye av og som skal trimmes godt, er denne som jeg ikke vet hva heter:I en karm hvor jeg har sådd en mengde Honningurt, dukket det opp en gul Allium, som kan være en Allium Moly:


Hvis regnet gir seg blir det en liten tur i hagen for å klippe snegler, det er mye snegler i år men vi hadde jo en mild vinter...

4 kommentarer:

Marit sa...

Så vakker farge på valmuen! Den ferskenfargen er bare helt nydelig. Akkurat i går sprang en valmue ut her for første gang, og den var knall oransje :(
Jeg tror at den planten heter prydsvinerot på norsk eller Stachys macrantha Superba syn. grandiflorum på latin. Flott plante men sprer seg godt, ja.

Ha en fin dag!

Vigdis i Romerikshaven sa...

Enig i Marits forslag. En veldig hardfør og villig staude. Nydelig valmue!

fruens flora sa...


Hei. Enig med Marit. Det er en prydsvinerot. Er flott i blomst. Jeg har den også og den lyser opp i bedet. Ønsker deg en fin kveld.
Hilsen Hanne-Lise.

Bille sa...

Har alltid tenkt at en vakker dag skal jeg ha prydsvinerot :) Men innimellom vil jeg heller ha Askerot, eller begge deler. Det er neimen ikke greit å bestemme seg - heldig du som i alle fall er forbi den fasen og har godt etablerte planter :)