søndag 4. juni 2017

Pinsehelg...

Så langt har Pinseværet vært preget av mye regn. Men hva gjør kolonisten i regnvær, jo jeg går i hagen for å ta bilder og klippe snegler. Snegler er det nok av etter det våte været.

I avisen leste jeg at det lokale hagesenteret hadde halv pris på alle stauder. For å gjøre noe hyggeligere tok jeg meg en liten tur og fant som alltid noen nye stauder. Med hjem ble det:

Geranium hybr. Rozanne (som jeg har ønsket med lenge)
Sedum cauticola (den skal til det nye steinbedet)
Thalictrum delavayi ( den hadde jeg mye av i den forrige parsellen)

Syrinene blomstrer flott på tross av alt regnet, jeg har to store en mørk lilla og en hvit:

Aroniabuskene blomstrer også og en hagenabo ser frem til mange bær: Siden jeg har akseptert at jeg må ha sneglefrie planter i hagen har Akeleiene startet blomstringen:Siden det er grått med regnbyger og 11 grader i dag også, blir det en liten tur i hagen i regntøy for å klippe flere snegler..

5 kommentarer:

Marit sa...

Så flotte nye stauder du har kjøpt! Jeg har alle tre, og den sedumen er så fin ut på høsten. Thalictrum delavayi har jeg kjøpt i år (igjen) Den trives ikke her, men må jo prøve en siste gang å få den til.
Flotte syriner!

Ha en fin søndag!

Ingeborg Kringeland Hald sa...

Ja, det er mye enklere å velge planter sneglene ikke liker. Ha en fortsatt fin pinse,
hilsen Ingeborg

fruens flora sa...Hei. Flotte syriner. Her er jeg også på sneglejakt. Skjønner ikke helt hvor de kommer fra. Ønsker deg en fin kveld.
Hilsen Hanne.Lise.

Vigdis i Romerikshaven sa...

Jeg har Frøstjernen og storkenebben og den siste har vokst bra her! Usj, de snilene, lykke til med jakten.

Bille sa...

syriner er et must i disse dager! De jeg har i feriehagen dufter dessverre ikke, men her i byen brer syrinduften seg rett som det er fra parker og bakgårder som passeres. Fin ukeslutt!