søndag 16. august 2020

Hagen i august...

 Det blomstrer i hagen i august og den er frodig etter sommerens skiftende vær. Det er alltid noe å gjøre eller som skulle vært gjort, mer enn jeg kommer over.

Jeg har tre store Præriemjødurter i hagen, de begynner å bli avblomstret og da blir de klippet helt ned:

 


Sommerfuglbusken Buddleja "Davidii Pink Delight" som blomstrer nå, har vokst kraftig siden den ble kjøpt for et par år siden. Den er vintergrønn og derfor klipper jeg den ikke ned. Foreløpg har jeg ikke sett sommerfugler i den, det kan være fordi den vokser under 2 store trær. Den står i et stort staudebed og blomstrer sammtidig med Astilber:Storkragene vokser også i det samme bedet og lyser opp:


Aroniabærene er modne og Stæren som allerede har samlet seg for høsten har gode dager i kolonihage hvor det er mye å spise før de flyr sydover senere på høsten. I år får Stæren Aroniabærene, men ikke blåbærene de har jeg tatt nett over. I fjor var Stæren raskere oppe om morgenen og spiste opp de fleste bærene:

  


Forrige helg hadde jeg besøk av det store barnet fra Oslo og da ble den vintergrønne Klematisen klippet helt ned. Den vokste så kraftig at stativet den vokste på ble ødelagt og den krøp under terrassen. Skal få meg et nytt stativ og hvis den ikke kommer opp igjen, blir det nye Klematis i stedet.

I dag er det foreløpig tåke og 16 grader, hvis det klarner opp blir det en tur i hagen for å plukke blåbær...

2 kommentarer:

Marit sa...

Ja, hos deg er nok sommerfuglbusk vintergrønn. Her overlever de så vidt det er. Flott med den og astilbene i sammen. Mjødurten vokser vill her, men det er bare den vanlige hvite. Din rosa var veldig fin.

Ha en flott søndag!

fruens flora sa...


Hei Randine.
Har 2 sommerfuglbusker, men ingen av de er vintergrønne.
I går hadde vi tåke som lå helt til kvelden. I dag har det vært strålende sol.
God ny uke.
Hanne-Lise.