søndag 23. august 2020

Litt hageshopping, og ny stueplante...

 Grunnet dårlig vær med mye regn og vind er det tid for litt shopping og ny hageplante. Det lokale hagesenteret ble besøkt, de pleier å sette ned prisen på stauder og det er litt spennende å se hva de har igjen. Noen stauder fant jeg, blant annet Storkenebb som er en favoritt, den heter Geranium hybrid "Sylvias Suprise"  :


Med hjem ble også en hvit Frøstjerneakeleie, den var feilmerket  som en vanlig hvit Akeleie, men det gjorde ikke noe. Den siste stauden ble en Vårflox "Phlox Subulata hybrid "Calvides White" , den vil bli fin i steinbedet.

Det som jeg egentlig skulle kjøpe og fikk fatt i var et espaljer til hagegjerdet og selvvanningspotter til blåbærbuskene på verandaen. Ville se på ny Klematis til kolonihagen, men de hadde bare vintergrønne igjen og min er nettopp fjernet og jeg vil prøve å få fatt i en hvit ny.


I og med at det har blitt mer inneliv lar jeg meg alltid friste når jeg finner stueplanter jeg ikke har fra før. Så denne uken ble det med hjem en hvit Vriblomst Streptocarpus :


Det er ikke hagevær i dag med regn og 13 grader, men det er meldt bedre vær neste uke. Jeg skulle ha vært i hagen og hentet flere blåbær...

4 kommentarer:

Marit sa...

Så fin den geraniumen er, og lekker farge på den.
Jeg husker at min mor hadde blå streptocarpus i mange år. Det er morsomt at "gamle" stueplanter kommer på mote igjen.

Ha en fin søndag!

Ingeborg Kringeland Hald sa...

Må alltid ha litt tilbudsshopping når det nærmer seg høst, jeg har ikke fått vært ennå, men det blir nok en tur. Ha en fin kveld, hilsen Ingeborg

fruens flora sa...


Hei Randine.
Å kjøpe planter på høsten har jeg sluttet med. Har dårlig erfaring med at de ikke kommer neste år. Så da betaler jeg heller litt mer. Vi har hatt en våt helg, men nå skinner sola.
God mandag.
Hanne-Lise.

Villrose sa...

Høres ut som du gjorde noen bra kupp på salget!
Nydelig vriblomst.