søndag 21. mars 2021

Verandalivets gleder og Amazonaslilje

Foreløpig har jeg ikke kommet i gang med haging i kolonihagen, men på verandaen er våronna i gang. Har kjøpt inn e krukke med Stemor og Påskeliljer i midten:


 

Påskelilje til kirkegården er klar og planen er å sette den ned i dag: 
I verandakassen har har gressløkene startet årets sesomg:Jeg har allerede sådd salat og gulrøtter i 6 melkekartonger og begge deler har spirt:
I går gjødslet jeg verandakassen slik at det er klart for årets Stemor, de ble innkjøpt i går men har foreløpig ikke kommet i kassen.


Til min store overraskelse i mars kom Amazonasliljen i blomst i år, den har ikke blomstret på omtrent 15 år:


Jeg liker også planten selv om den ikke blomstrer så ofte:


Det er 3 grader og skiftende skydekke i dag, foreløpig ingen regn. Neste uke er det meldt høyere temperatur men mye regn.

6 kommentarer:

Marit sa...

Selv om du ikke har fått kommet i gang i kolonihagen, så har du kommet veldig godt i gang på verandaen! Så flotte spirer du har alt nå.
Det er meldt om regn her også til neste uke, og det håper jeg på. Da vil snøen smelte hurtigere. Jeg håper at det er våren som kommer nå.

Ha en fin søndag!

Villrose sa...

Det er så hyggelig når vi endelig kan begynne å pynte ute med blomster :) Satte ut de første stemor og påskeliljer i går.
Flott lilje! Kan ikke si den blomtrer så ofte, nei.

God søndag!

HageSus i Turids hage sa...

Våren er kommet når det går an å plante ut stemor og påskeliljer - herlig følelse.
Så fint det spirer hos deg allerede. Gulrøtter i melkekartong har jeg lyst til å prøve i år. Sår du flere i hver kartong og klipper av bunnen når du setter de ut??
Ha en fin våruke!
Hilsen fra Turid

livihagen.blogspot.com sa...

Hyggelig å se at du har kommet i gang på verandaen. Det har også jeg og det er bare så kjekt. Lykke til videre. Hilsen fra Liv

Ingeborg Kringeland Hald sa...

Så fin Amazonaslinljen er, gøy med sånne blomstringsoverraskelser. Ha en fin dag, hilsen Ingeborg

Bille sa...

Høres bra ut med våronn på verandaen. Fin hvit stemorblomst - tror ikke jeg har sett hvite før. Er ikke så veldig glad i de vanlige, så de har jeg kun når fuglene sprer dem fra naboene ;)