torsdag 1. april 2021

Påske på verandaen og en orkide

 Det blomstrer på verandaen, der kommer blomsterløk jeg har kjøpt og de som jeg satte i høst. Favoritten på denne tiden er krukken med Stemor og Påskeliljer:Krokusen jeg satte ned i høst har startet blomstringen, men det kom opp færre enn jeg hadde satt ned:


 

Året påsketur til  Plantasjen er unnsgjort for i år. Må kjøre gjennom 26 rundkjøringer for å komme dit, den ligger på feil side av der jeg bor.  Det var dårlig utvalg i vårblomster, men mye grønne planter og alt mulig av andre ting og tang som jeg ikke skulle ha.  Jeg sjekket før jeg dro om de hadde Orkideen "Wild White" etter tips fra Marit i Marits hagedagbok det hadde de. Jeg har egentlig ikke noe godt forhold til Orkideer som jeg aldri får til å blomstre igjen. Så denne blir nok en av de siste jeg prøver. Den blomstrer overdådig og gleder meg hver gang jeg ser på den:
Det er egentlig meldt fint vær i dag, men foreløpig er det skyet og har blitt kaldere bare tre grader. Men turen går til kolonihagen litt senere på dagen for å klippe ned noen grener...2 kommentarer:

Marit sa...

Så merkelig at det kommer opp færre løker opp enn de du satte ned. Flotte er de uansett, for nå er alle blomster kjærkomne. 26 rundkjøringer? Det var da en utrolig mengde.
Så flott at du fikk tak i orkidéen Wild White. Den er i gang med blomstring her igjen nå, og blomstrer flere ganger i året. Min nye erfaring med orkiďéer nå er å la de stå på en bit oasis og la det stå litt vann under potta hele tiden men aldri over. Jeg fikk en til jul og den står på grus med vann under. Den har blomstret hele tiden fra jul, og det har jeg ikke opplevd før. Det er en vanlig hvit og ikke Wild White. Uansett er det hyggelig at orkidéer blomstrer lenge.
Takk for linking til bloggen min :)
God påske!

Villrose sa...

Det var en utrolig blomstring på den orkideen!
Her er Plantasjen og alle blomster- og planteutsalg stengt grunnet restriksjoner. Bare klikk og hent som gjelder.

God påske!