torsdag 19. august 2010

Solhatt og regnbukse....

Augustværet gjør at det er behov for både solhatt og regnbukse i hagen, så solhatten min sitter på hodet og vokser ikke i hagen. Det har begynt å bli litt høstlig og mørkere om morgenen når det er overskyet.
Stæren har begynt å samle seg i små flokker, de er i hagen og spiser bær og frukt som ikke er blitt høstet. Rips ser ut til å være en favoritt, mens solbærene får henge i fred.

Jeg har også startet på mer høstlige sysler i hagen, med fjerning av bringbærris og bringebær på vei ut av sitt område. I tillegg har jeg startet å høste årets hageblåbær som har begynt å bli modne. Mye er avblomstret i hagen og jeg har begynt å se på hvor det er behov for flere planter i bedene og hva som skal flyttes. Omsider er fjorårets innkjøpte  og frøsådde stauder kommet i jorden. Det er fortsatt endel Storkenebb i potter som jeg tror jeg skal gi til hagens plantasalg til våren, så de blir stående i sine potter over vinteren.


Dagens bilde blir et oversiktsbilde av parsellen, som er svært grønn for tiden, både på grunn av gressgangene og at mye er avblomstret. Men fortsatt gjennstår høstblomstringen, så jeg regner med
at hagesesongen blir lang ennå. Det er fortsatt mye arbeid som kan gjøres med det blir som alltid avhengig av værgudene.
Temperaturen i august har vært høyere enn før i sommer, men været skifter hele tiden mellom sol og regn.

4 kommentarer:

Herdis sa...

Artig overskrift! Høres jammen ut som om vi har finare vær enn de i "syden" for tida. Her blir det meldt regn heile tida, men nå har sola fått overtaket i mange dagar på rad. Hurra for sol og sommar!

Vivi sa...

Ja, nå er det høst i hagen. Noen blomstrer enda og har mange flotte knopper som bare venter på å få komme ut. Men det er også mange som har takket for seg.
Vi har også hatt mye regn i sommer og jeg har ikke fått gjort så mye av det jeg egentlig ville. Jeg håper så indelig at vi får en super lang og fin høst, slik at hagesesongen kan vare helt ut sept.
Kos deg videre i hagen din. Klem

Marit sa...

Ja, nå lakker det mot høst enten vi liker det eller ikke. Fin overskrift du hadde. Her er det bare behov for regnbukse, for nå er det bare regn. Håper du er heldigere med været fremover :)

Berit sa...

Stilig overskrift, ja! Og fint, grønt og frodig i parsellen din.
Her hos meg er det mygghatt og av og til regnbukse. Men jeg tviholder på at august er en sommermåned!