lørdag 2. oktober 2010

Høstonn...

Det fine været i den siste uken førte til at det ble en liten høstonn i hagen. Grønnsakbedene ble spavendt og makkene snudd. Rotugress er fjernet og skjellsanden som hadde ligget i hagen siden i fjor høst er spredd ut over grønnsakbedene og plenen. Posen med skjellsand var i ferd med å forsvinne blandt kryptimian, blodstorkenebb og perleevighetsblomst.


Startet ryddingen av et overgrodd bed og fjernet en mengde Fjellfokk, de sprer seg med lynets hastighet og skal begrenses til et annet bed. Solbærbuskene er også klippet, selv om det kunne ha ventet til etter bladene var falt av. Gresset er igjen klippet og jeg håper det var siste gangen i år, men det blir avhengig av været.

Høstasteresen lyser flott opp i hagen, må nok snart vurdere å dele den opp og sette ned noe i andre bed.
Hver lille blomst lyser virkelig opp i alt det grønne på denne tiden av året.Årets høstonn på verandaen er også ferdig, tomatplantene er kompostert og de siste tomatene i ferd med å bli spist. Rosmarin, sitrongress og chiliplantene er flyttet inn i kjøkkenvinduet. Chiliplantene blir kastet når de siste chiliene er modne. Det ble ikke så mange chilier i år, men jeg har rikelig med tørkede chili fra i fjor.Nå har været snudd og det blåser stiv kuling og er grått igjen. Da var det bare å ta malerkosten frem og fortsett stuemalingen. Jeg er ferdig med spisestuedelen og har tatt fatt på resten. Takmalingen er det verste, veggene går lettere og er ikke så belastende. Værmeldingen fremover melder mer malervær.... 

3 kommentarer:

Mariann sa...

Regnet kom her også i løpet av lørdagen. Heldigvis roet vinden seg etterhvert. Jeg har noen asters som ikke har startet blomstringen enda. Håper de rekker det i år også.

Har en chili i drivhuset som fremdeles har grønne frukter. Kanskje det er like lurt å ta den inn i kjøkkenvinduet nå?

Ha en fin søndag.

Marit sa...

Så flink du har vært! Godt å få høstonna unnagjort før det blir for sent.

anne - moseplassen sa...

Høstasters kan ta litt av. hehe, koloniserer gjerne hele rabatten om de får lov. Men flotte er de nå på denne tiden av året, det er sikkert :D