lørdag 22. januar 2011

Mer frøsådd...

Slutten av januar preges av skiftende vær, regn, rimfrost, tåke og litt sol innimellom. Jeg er lei glatte fortauer og frosne bilruter og dører. Var en liten tur i hagen og kikket etter vårtegn og med litt godvilje kan jeg se at klosterklokkene har kommet med sine blader over jorden. Det er tele i jorden og svært fuktig og råkaldt.
I februar kommer solen tilbake til hagen og jeg ser frem til ennå lysere dager...

Inspirert av Iris sin hageblogg, ble jeg minnet om at det var tid for å så løk, dermed var det bare å finne frem løkfrøene.

Rødløk "Red Brunswick"
Charlott "Prisma F1"
Vårløk "Performer"


Alle frøene ble breddsådd i drue-esker og har fått et lite lag med sand på toppen.
Jeg liker godt løk, men har de siste årene hatt dårlig erfaring både setteløk og løk fra frø. Det kan være at det må mer gjødsel til, så dette året skal jeg gjødsle bedre. Kjøper nok også setteløk hvis jeg får tak i dem.

Ellers har det spirt 4 chili og kommet opp små spirer av Zinna og Glansmalva. Det er hyggelig å kikke etter småspirer i frøsådden.

Det er meldt sol og 6 grader i morgen og det håper jeg slår til, for i dag er det ubegripelig grått...

3 kommentarer:

Mariann sa...

Jeg hadde stor suksess med løk i flere år, fikk masse store og gode løk. Men de siste to årene har løkene knapt vært større enn setteløkene når jeg har tatt de opp om høsten. Har lurt på om det har vært dårlig setteløk, men det kan også være at det trengs mer gjødsel.
Håper at værvarselet slår til og at det også gjelder litt lenger nord. I dag er det bare 2-3 grader, det regner og tåken ligger lavt.

Marit sa...

Det er så hyggelig å inspirere andre! Du har helt rett, løkvekster trenger mye gjødsel. Jeg pleier å plante purrene mine i kompostjord fra egen kompostbinge, og det ser ut til å fungere bra. Men løk har jeg prøvd meg på med dårlig resultat. De har jeg kjøpt som setteløk.
Jeg missunner deg været hos deg. Tenk å kunne se vårtegn allerede nå... :)

Mari sa...

Har hatt lite suksess med lauk jeg også. Utenom graslauken da ;)
Håper det blir laukår i år da :)