søndag 2. januar 2011

Ut med jul og inn med nyttår...

2010 forsvant med gråvær og plussgrader, men det nye året har kommet med sol og vakkert vintervær.
Julen ble kastet ut kl.8 i dag morges, da ble juletreet ribbet og kastet ut. Først ut på verandaen og deretter på nedsiden av verandaen. treet etterlot seg uhorvelige mengder av granbar og mye av dagen har gått med til å fjerne dem.

Den første primulaen ble innkjøpt i romjulen og er et sikkert tegn på at det går mot vår og lysere tider.
De hvite julestjernene som ble innkjøpt til advent står like fint og blir nok stående en stund fremover. Adventstakene i vinduene får stå ut dagen og når de er fjernet blir det plass til frøsådd i kjøkkenvinduet. Chiliene er de første som vil bli sådd, de har så lang utviklingstid at det er best å starte tidlig, så i morgen blir det kjøpt inn ferske chili som jeg tar frø av.

På soverommet er plantebordet satt opp, der er det plass til mange planter, men først ut blir staudefrøene som skal stratifiseres på verandaen. Ellers har jeg delt frøposene inn etter hvilken måned de skal  sås.
På verandaen er det mange krukker med blomsterløk som jeg gleder meg til kommer etterhvert som vinteren slipper taket, hvilket den nok ikke gjør med det første.

Ellers har jeg stadig en PC som bare fungerer på Internett, så det er ikke mulig å få bilder og lenker i bloggen før den nye maskinen kommer og det er kjedelige greier...

2 kommentarer:

Marit sa...

Randine, det er godt å lese om andre som også har ryddet bort julen. Det gjorde jeg også i dag. Det er hyggelig med jul, men også bli ferdig med den. Jeg har også hvite julestjerner som fortsatt er kjempefine. De er flotte lenge enda. Så heldig du er som har fått tak i primula. Det må jeg også ha snart :)
Godt nytt år!

Berit sa...

Godt nyttår, Randine!
Det blir hyggelig å følge bloggen din i 2011 også. :)