fredag 13. november 2009

Jeg venter på....

Litt bedre dag i dag, stadig blåser det fra sør-øst som er en slitsom vind synes jeg. Fant en ny vei for å komme meg til byen i dag, ved å kjøre i motsatt retning enn jeg bruker å gjøre. Ellers frister ikke utelivet i november bortsett fra nødvendige ærend.
Jeg venter i spenning på at Amazonas liljen skal starte blomstringen igjen, lenken er fra et gammelt bilde på mitt fotogalleri på hagegal. Planten blomstret ikke i fjor, men i november året før. Planten er nå snart 9 år gammel og jeg liker den hele året med de vakre mørk grønne bladen den har. Men når blomsterstilkene er på vei opp blir jeg stadig betatt(besatt?), blomstene lukter fantastisk godt og jeg gleder meg til de springer ut. Jeg lett gjennom alle gamle hageblader for å finne ut hva den heter på latin. Ikke tale om at jeg kan finne igjen bladet, men fikk samtidig ryddet vekk endel gamle blader som skal vurdere for kassering eller donere til kolonihagehuset...
Det er meldt vind, regnvær og godt innevær i morgen med stigende temperatur.

3 kommentarer:

Mariann sa...

Det var en flott plante. Nydelig blomst og så med duft til og med. Kan ikke huske at jeg har sett den før. Er den vanlig å finne i salg?

Anonym sa...

Liljen heter Eucharis amazonica.

Nydelig - har en selv som har blomstret på nytt fire ganger her i huset.

orchis sa...

Få løkplanter har mer eleganse og sjarm enn Eucharis, synes jeg. Har en selv, og elsker den! Den blomstrer årlig, noen ganger både 2 og 3 ganger.
God helg til deg.