søndag 29. mai 2011

Jeg skulle bare...

Jeg skulle bare en liten tur ned i hagen og ta noen bilder, men slik blir det aldri. Var inspirert av Hildes blogg om 5 ting som blomstrer i hagen og tenkte jeg nok kunne finne noe som blomstrer i slutten av mai:


Storkenebbene er nok blant det som blomstrer mest, her har en frøplante av Phaeum fått en lysere farge enn jeg har hatt fra før. Det kan være en krysning av de hvite og burgunder-røde.Inne blant Irisblader og løvetann blomstrer noen Liljekonvaller. Trodde jeg hadde flyttet alle til et annet sted, men noen har blitt igjen og de får stå foreløpig.Den første Irisen hadde sprunget ut i dag og det er en mengde knopper. Jeg elsker de blå irisene som trofast kommer tilbake hver sommer.Kirgisløkene blomstrer inni en liguisterplante jeg har satt opp som skjerming mot hagenaboenMarsfiolene blomstrer fortsatt som de har gjort i hele mai måned.


Jeg ble værende lenger i hagen en jeg hadde planlagt, snakket først med hagenaboen som jeg alltid gjør når vi treffes. Vi utveksler uforvarende planter som flytter over mellom parsellene, Fjellfokk og Akeleiefrøstjerne fra min hage og rød Lykkekløver? i mengder fra hennes hage. Ugress flytter også mellom parsellene.
Klippet gresskant rundt et stort bed og ryddet litt her og der før jeg dro hjem.

I  går var været ikke til å gå i hagen, det pøsregnet og blåste hele dagen. I dag er det stort sett oppholdsvær men slett ikke noen bra temperatur til å være i slutten av mai.

Ellers har jeg også hatt problem med å legge inn komentarer i andres blogger, fikk ikke logget meg på med google kontoen. Håper det er ordnet opp i nå for det er kjedelige greier.

3 kommentarer:

Helene Orskaug sa...

Hei!
Jeg kjenner igjen dèt med å BARE skulle et eller annet i hagen! Blir som oftest ganske mye når det kommer til stykket:-)
Så fine bilder og vakre blomster! Mine marsfioler har visnet, du er heldig som har beholdt dem så lenge:o)

Kom Gjerne på besøk hos meg også! Håper du finner noe du liker:o)

Heleneklem

Unknown sa...

Så fine bilder og blomster, det er ikke så vansklig å finne motiver nå i slutten av mai.
Ha en fin kveld,Marit.

Vivishagerom sa...

Det var mange flott blomster du har i hagen nå!
Det er fantastisk å ha en hage å gå i nå om dagen, særlig nå som sommervarmen har kommet. Håper vi får mange fine dager fremover nå.
Takk for koselig hilsen på bloggen min og jeg vil mer enn gjerne ha frø av deg, Randi! Bare ta kontakt med meg når du har høstet. Klem klem