søndag 1. mai 2011

Vakkert maivær...

Mai har kommet med det samme fine været vi har hatt siden påske. Det har begynt å bli tørt i hagen, men jeg vanner bare jordbærene i kaldbenken. Det meste har sprunget ut flere uker tidligere enn det pleier. Plommetrærne står fulle av hvite blomster og det ene epletreet i hagen har åpnet sine første blomster.
Snart blomstrer villtulipanene mine:


Siden jegg graver i alle bed er jeg fornøyd med villtulipanene, de dufter også godt. Mye av tide i hagen denne uken har gått med til å fjerne Løvetann og de finnes det mange av i plenen. Når jeg ikke rekker å fjerne alle plukker jeg av blomster og knopper.

I dag har jeg gjort klar en stor selv-vanningskanne som jeg skal ha tomater i dette året. Måtte også redde ut en stor humle som hadde forvillet seg inn i drivhuset. Drivhuset skulle vært befridd for ugress og rot, men jeg prioriterer utearbeid når været er så fint.

Det er blitt 15 grader og lett skydekke nå på ettermiddagen og meldt regn. Det hadde vært bra med litt regn, men det kan være at regnet bare kommer i indre strøk og ikke her i ytre...

3 kommentarer:

Mariann sa...

Det er et fantastisk flott vårvær vi har om dagen. Alt vokser og gror i rekordfart. Det er like før plommetrærne blomstrer her også.
Det blåser litt mer i dag, men her har det ikke begynt å skye til enda. Vi får se om det blir noe regn av det.

Anne (Moseplassen) sa...

Her har det regna i dag. I nøyaktig fem minutter og ca femten drypp..
hehe, men vi satser på opphold litt til tror jeg. Jeg vanner heller der det er tørt.

Herlig med så flott vær, nytes i fulle drag :)

Marit sa...

Det har vært en fantastisk vår her også. Bakdelen er at det er fryktelig tørt nå. Får håpe vi får litt regn fremover, for det er helt nødvendig selv om jeg ikke ønsker regnvær. Ha en fin hageuke!