søndag 4. juli 2010

Det blåser fra alle kanter...

Tusen takk for alle hyggelige hilsener, det varmet langt inn i sjelen!
Skal prøve å skrive oftere selv verandahagingen kan bli litt begrenset, men det er et hav av planter og busker utenfor huset og i området rundet.
Når jeg blir for navlebeskuende (og sykdomsorientert) trenger jeg å bli rykket ut for å se at det faktisk er høysommer.

Dagens bilde er av mine frøsådde Stemor "Viola Rose Gem 1" , det var lettere å så stemor enn jeg trodde. Det eneste er at de falmer i solen og kommer i mange rosa/lilla sjatteringer. Farger er nok det jeg trenger mer av på verandaen fremover, det ble litt for hvitt i verandakassen.

Derfor har jeg byttet ut de hvite stemorplantene i headingen med et mer potent bilde av pottesquashen. den kommer med stadig flere squash og to er allerede fortært. Frøene er fra Plants of Distinctions og heter Courgette Bambino , jeg vurderer å så en plante til for å ha squash lenge.

Juli kom med varmere vær og mye vind. Det blåser fra alle kanter på verandaen og stadig må ampelen reddes for den er i ferd med å blåse ned...4 kommentarer:

Marit sa...

Nydelige stemor du har fått frem! De er i så mange flotte farger, at en kan bli fristet til å ha mange av de. Det artige med de er at de setter så mange frø, som spirer året etter. Her har jeg mange bittesmå stemor på de merkeligste plasser. De sender frøene sine kjempelangt fra morplanta.

Håper formen kommer seg fremover :)

Marit -Tusenfryd sa...

Det var godt å¨se at du er tilbake igjen, jeg har savnet deg må du vite. :)))
Jeg fikk ikke med meg det forrige innlegget ditt før nå, jeg er litt av og på blogger for tiden, men da jeg så at du hadde et innlegg måtte jeg jo straks logge meg på bare for å skrive en hjertelig velkommen tilbake kommentar!
Når kreftene ikke holder tritt med det en har lyst til så må man bare lære seg å leve med det. Det er ikke lett, jeg vet det av egen erfaring, men øver man så går det litt etter litt. Verandahaging er jo supert. Jeg har ingen veranda som det går å hage på, men jeg synes din vitner om både fantasi og dyrkerglede. De stemorsblomstene var flotte, herlig farge! Og så mye som du har sådd!!! Jeg har ikke sådd halvparten så mye som deg, men likevel synes jeg at jeg har vært veldig flink i år.
Håper kreftene holder til nye innlegg om ikke så lenge. Jeg ønsker deg alt mulig godt og fred og nytelse i din verandahage.

Klem!

Mariann sa...

Kjekt at du er tilbake og har overskudd til å skrive på bloggen. Vi er visst mange som har savnet de koselige blogginnleggene dine.
Det gjelder å finne prosjekter som gir glede, og som samtidig ikke tar for mye krefter.
Søte stemorsblomster du har sådd.

Her har det også vært uvanlig mye vind for årstiden. Pottene ligger strødd både titt og ofte.

Mari sa...

Stemor er koselige planter og dine var riktig så søte :) Har de siste 2-3 årene holdt meg til lysegule som jeg har tatt frø av, men i år har jeg dristet meg til å så en blanding av småblomstrede gule og blå. Du verden!! ;)

Squashene mine blei et trist kapittel og blei sparket vekk av onde høner som sneik seg rundt der de ikke skulle være... Enden på visa var at jeg måtte kjøpe en plante, men den er langt ifra potteeksemplaret ditt! Min er bare sur og har ikke blomstret en gang... ;) Du får kose deg med squash du som kan :)