lørdag 11. desember 2010

Desemberregn...

Våknet opp til 6 grader og regn i dag, all snøen er vekk. Snøen savner jeg ikke, er allerede lei av å skrape rutene på bilen. Det har vært skiftende nedbør og temperatur de siste ukene. Jeg er også allerede lei av julehandel og plastposefobien har begynt å gjøre seg gjeldene. Men jeg er i havn med julegavene, pinnekjøttet er kjøpt og sølvtøyet pusset. Lukten av sølvpuss er noe av de verste luktene jeg vet om og heldigvis er det ikke så mye sølvtøy.

I år har jeg kjøpt flere hipper enn til vanlig, så nå er det en utsprunget på stuebordet, en i kjøkkenvinduet og i tillegg en hvit og en rød i knupp. Det må være behovet for blomster i desembermørke som er viktig:Var en tur i kolonihagen før snøen forsvant og drivhuset var frosset helt igjen, men det gjør ikke noe for det er ikke overvintringsplanter der i år. Utenfor står noen overvintringsplanter som jeg finner ut av når våren kommer og det begynner å spire igjen:
Det blåser stiv kuling og regner så det er et bra innevær i dag, men det er meldt kaldere og da kommer det til å bli glatt alle steder...

2 kommentarer:

Marit sa...

ja, det er det som er så skummelt med regn og frost etterpå, nemlig at det blir så fryktelig glatt. Nydelig hvit hipp du har der!

Berit sa...

Her har det gått motsatt vei - fra barfrost og til litt snø. Omtrent 10 cm nå, og første omgang med snømåka for sesongen.
Min første hvite navnløse hipp har sprunget ut i helga. Jeg synes de hvite er ekstra vakre!