søndag 10. april 2011

Travel vår...

Det fine vårværet de siste dagene har gjort at det har blitt travel vår. I et anfall av optimisme har jeg gjødslet mosen og gresset i kolonihagen med blåkorn. Håpet er at mosen skal forsvinne med gjødslingen, men i stedet spirer og gror gresset som bare det. Hagelerkesporene er i ferd med å springe ut:


den trives bra sammen med mosen. Jeg frykter at jeg må begynne å slå gresset i påsken dette året sånn som det gror.

Våren er en hyggelig tid i hagen, da treffer jeg igjen alle hagenaboene som jeg ikke har sett siden i høst.
Det kom container i hagen og i en fart måtte jeg rydde litt i hagehytten for ting som skulle kastes. I en pose fant jeg flere frøposer og det ar jo selvsagt orange ringblomster. Ringblomster, Jomfruen i det grønne og en pose Anisisop er kastet ut i staudebedene. Med litt raking etter vinteren regner jeg med at frøene kommer på plass i jorden. I grønnsakbedene har jeg strødd ut Honningurt som grønngjødsling i tillegg elsker insektene blomstene. I dag har jeg lagt i vann 24 bønnevikker Broad Bean Crimson Flowered som skal i jorden i morgen. grønnsakbedene er ikke gjødslet ennå jeg venter til det er meldt regn.

Det har også vært tid til å sitte på verandaen, der har jeg sådd Alyssum som skal i hagen i tillegg til flere stauder. Det er snart tid for å så gulrøttene i melkekartonger og kartongene er ferdige, må bare fylles med jord.
I dag er de 14 grader og delvis skyet, men det har vært en fin hagedag...

5 kommentarer:

Marit sa...

Så deilig at du også har fint vårvær nå. Her er det hele 21 grader, så det er nesten som sommervarme. Ha en fortsatt fin søndag!

Vigdis sa...

Hyggelig vårlig bilde, Randine. Godt at det er hagelig i vest og øst!

Blomsterguri sa...

Hagesesongen er helt tydelig godt i gang hos deg. De sier at mose er godt å gå på, men plen er nå greit det og da. Vi må få høre hvordan det går fremover :-)

Mari sa...

Høres ut som du har hatt en fin dag :) godt å kunne pusle ute! Honningurt skal jeg også så, men ikke heilt ennå :)

Ha en fin uke da Randine :D

Mariann sa...

Deilig hagedag her også i dag. Endelig.