søndag 10. april 2011

Travel vår...

Det fine vårværet de siste dagene har gjort at det har blitt travel vår. I et anfall av optimisme har jeg gjødslet mosen og gresset i kolonihagen med blåkorn. Håpet er at mosen skal forsvinne med gjødslingen, men i stedet spirer og gror gresset som bare det. Hagelerkesporene er i ferd med å springe ut:


den trives bra sammen med mosen. Jeg frykter at jeg må begynne å slå gresset i påsken dette året sånn som det gror.

Våren er en hyggelig tid i hagen, da treffer jeg igjen alle hagenaboene som jeg ikke har sett siden i høst.
Det kom container i hagen og i en fart måtte jeg rydde litt i hagehytten for ting som skulle kastes. I en pose fant jeg flere frøposer og det ar jo selvsagt orange ringblomster. Ringblomster, Jomfruen i det grønne og en pose Anisisop er kastet ut i staudebedene. Med litt raking etter vinteren regner jeg med at frøene kommer på plass i jorden. I grønnsakbedene har jeg strødd ut Honningurt som grønngjødsling i tillegg elsker insektene blomstene. I dag har jeg lagt i vann 24 bønnevikker Broad Bean Crimson Flowered som skal i jorden i morgen. grønnsakbedene er ikke gjødslet ennå jeg venter til det er meldt regn.

Det har også vært tid til å sitte på verandaen, der har jeg sådd Alyssum som skal i hagen i tillegg til flere stauder. Det er snart tid for å så gulrøttene i melkekartonger og kartongene er ferdige, må bare fylles med jord.
I dag er de 14 grader og delvis skyet, men det har vært en fin hagedag...

5 kommentarer:

Marit sa...

Så deilig at du også har fint vårvær nå. Her er det hele 21 grader, så det er nesten som sommervarme. Ha en fortsatt fin søndag!

Vigdis i Romerikshaven sa...

Hyggelig vårlig bilde, Randine. Godt at det er hagelig i vest og øst!

Blomsterguri sa...

Hagesesongen er helt tydelig godt i gang hos deg. De sier at mose er godt å gå på, men plen er nå greit det og da. Vi må få høre hvordan det går fremover :-)

Mari sa...

Høres ut som du har hatt en fin dag :) godt å kunne pusle ute! Honningurt skal jeg også så, men ikke heilt ennå :)

Ha en fin uke da Randine :D

Mariann sa...

Deilig hagedag her også i dag. Endelig.