tirsdag 1. desember 2009

1.desember og en utfordring....

Dagens bilde er utfordringen fra Elsas blogg
det ble det 4.bildet i den 4.mappen. Oktoberbergknappene er en av mine favorittblomster om høsten. Jeg har aldri kjøpt en eneste plante, den første fikk jeg av min søster. Den ble plantet i hyttehagen ved sjøen og jeg plukket alltid med hjem til vase. I og med at oktoberbergknappen setter røtter i vase, havnet plantene etterhvert i kolonihagen. En gang forskrekket jeg en annen hagenabo med å kutte blomsterstilker og sette rett ned i jorden. Hun spurte om det gikk an og jeg sa at det går å prøve. Stilkene satte røtter i løpet av vinteren og nå har jeg en hekk mot en nabo med oktoberbergknappene.
Sender ikke utfordringen videre i denne omgang..
Desember kom ellers med frost og fullmåne, været er nydelig men jeg fryser både i kropp og sjel i dag. Våknet alt for tidlig selv om ingen ulver hylte under fullmånen, stille i huset som de aller fleste morgener. Bildørene var frosset og da bestemte jeg at de bare fikk være i dag og gikk til nærbutikken. Årets første pinnekjøtt er innkjøpt og klar til lørdagens middag, mandarinsesongen er startet og litt forsiktig innkjøp av juleknask.
I morges tok jeg et overblikk og ryddet i julekort, julepapir, merkelapper, bånd og tape, fant ut at jeg har nok til 4 års forbruk fremover...
Ønsker alle som er innom en fortsatt fin advent!

5 kommentarer:

Marit sa...

Så flott kristorn du har tatt bilde av! Får håpe du har fått varmen i kroppen igjen, og at det går bare bra med deg etter uhellet :)

Vigdis i Romerikshaven sa...

Hyggelig lesning, ønsker deg en fin adventstid! Liten hageinteresse på min kant nå, hygger meg med lys og inneblomster.

Anne (Moseplassen) sa...

oktoberbergknappen er jo en fryyd å formere :D og en fryd å ha i hagen, høst som sommer :D

Marit sa...

Ligger en utfordring til deg i bloggen min, men ser at du allerede har fått den fra Elsa. Hvis du vil kan du ta dne en gang til med den 7. mappa og 7. bilde ;)

Vivishagerom sa...

Så bra at det går bedre med deg. Ha en fin adventstid du også.Klem