søndag 13. desember 2009

Julesalat og bakerens kaker...


Det handler ikke om en spesiell salat jeg lager til jul, men om salaten som stadig vokser sakt på verandaen i sin selv-vanningingspotte. Den blir dagens bilde for det foregår ingen annen haging enn at jeg hat tatt livet av en av de hvite julestjernene i kjøkkenvinduet. Den var livløs en morgen og er på vei til de evige kompostmarker. Kjøper nok snart en ny så det blir orden i kjøkkenvinduet.
Siden jeg ikke er noen kakemons- og er lei av å bake julekaker som kastes etter jul, ble det i en fart bakt stenger av kransekakedeig fra den lokale bakeren i dag. Det tok 10 minutter å trille deigen ut til stenger og jeg kunne surfe på Hagegal mens jeg ventet på at de skulle bli ferdigstekt. De ble riktig fine og ligger nå trygt forvart en en av mine kakebokser.
Det er en liten mulighet for at jeg lager risboller etter oppskrift fra Delfiafettet, det er den beste oppskriften på risboller. Det eneste jeg mangler er risnøtter, ellers har jeg sjekket at jeg har ørten plater sjokolade, melis, egg og ikke minst muffinsformer.
Tidligere i dag fant jeg ut at menn vasker sine biler mens konene steller til jul. Det var fullt av menn og kaos på bensinstasjonen og jeg lurte på om de var flyktet hjemmefra for å unnslippe julestria. Jeg skulle bare ha luft i et bildekk og hadde planer om å fylle bensin, men bestemte meg for å vente til en annen dag.
Ellers går juleforberedelsene sin skjeve gang som de pleier på denne tiden og jeg er klar til å tenne 3 lys idag. Været er grått og trasig så utelivet frister ikke...

4 kommentarer:

Mari sa...

Hehe, jeg slår meg på den teorien jeg og ;) Det er nok ikke bare januarlønninga som gjør at gubben hoppet glatt over friuka før jul...

:)

Elisa sa...

Me var også innom ein besnisnstasjon i går og la merke til kor travelt det var der, folk er heilt gale etter å komme ut av huset på søndagen trur eg...

Mokki sa...

Gubben bemerket det da vi fylte bensin på lørdag at det var fullt ved luftrykksmåleren. Hadde ikke tenkt på at det var mannfolka som prøvde å unngå julesjoppinga, men det er jammen trolig!

Marit sa...

Godt det ikke bare er meg som ikke lager kaker til jul. Bakeren er mye flinkere enn meg. Har innkjøpt kokosboller og kransekake. Da er jeg fornøyd! ;) Synd med julestjernen din, men de er lunefulle disse plantene. Ha en flott dag!