tirsdag 12. januar 2010

Innehaging...

Fortsatt strålende vinterevær med sol og blå himmel, men alt for kaldt for meg selv om temperaturen stiger om dagen.

Dagens bilde er tatt fra den kalde kolonihagen som fortsatt ligger i skygge og litt sne. Murhuset er hagens kafe om sommeren, ellers ligger min parsell fortsatt i skygge og det er kaldt nede i "dalen".

Foreløpig bli det ikke sådd stauder til hagen før jeg har fått oversikt over hvilke planter som har overlevd vinteren. Det var en mengde planter som ikke ble spadd ned i høst og jeg får sjekke når det blir varmere hva som har overlevd kulden.
Vinterværet hindrer meg ikke fra å sende frøbestillinger og i går var Impecta-bestillingen klar, sendt og betalt. Best å bruke pengene før januar-regningene tar dem, er mitt motto.
Frøposene er ryddet opp i og sortert, gamle kataloger er kastet (men ikke nye).
Planlegger såing til helgen og først ut blir:
- Chili (frø fra ferske chili fra Prix) 3 stk
- Duftpelargon fra Plantsofdistinction 3 stk
- Viola Rose Gem fra samme firma
Fortsatt har jeg såjord bak i bilen fra ifjor og den burde snart komme inn i varmen, ellers blir det såing i plantejord i heimen.

Ellers er jeg lei kulde og snø, men gledet meg i dag over at det tinte litt midt på dagen...
-

2 kommentarer:

Elsa sa...

Innehaging er tingen når kulda biter ute:)
Det er det jeg har bedrevet i dag også.
Har endelig skrevet inn alle frøsortene i såloggen og ryddet i en haug med blad og kataloger. Utrolig hvor fort det samler seg opp.

orchis sa...

Med alt regnet som har rent ned over oss i uker, har det vært godt å kunne pusle inne i vinterhagen. Ikke allverdens å gjøre der, men litt vanning, gjødsling og fjerning av visne blad hjelper jo.
Håper vinteren snart slipper grepet hos dere.
Skjønner du liker chili. Har en morsom og veldig dekorativ sort som heter Peri-Peri. Om du vil sender jeg deg gjerne noen frø. Ser sånn ut: http://my.opera.com/orchisfan/albums/showpic.dml?album=707052&picture=9593528
Den er ikke av de sterkeste, men gir likevel en fin smak til mat. Den er også god å sylte, enten i lake eller olivenolje.