lørdag 16. januar 2010

Små januargleder...

Etter å ha holdt liv i en liten frøsådd Kanarisk hjertensfryd Cedronella canariensis fra Primafrø hele vinteren, ble jeg nesten ekstatisk over å se at det kommer små nye skudd nede fra roten.
Mer skal det ikke til for å glede meg i januar, planten fant jeg i en potte i drivhuset hvor den nok hadde frøsådd seg.

Ellers har jeg som planlagt sådd idag, det medførte som alltid endel forarbeid. Vinduskarmen på kjøkkenet måtte ryddes for to hvite Julestjerner som fortsatt er fine, de er flyttet inn i stuen. Det ble vasket og det var like før jeg vasket vinduet og gardinene, men venter til det blir litt varmere.

Egentlig hadde jeg bestemt meg for 1 chiliplante, men 3 frø falt i glasset med vann og 3 frø ble sådd. De ferske frøene var i ferd med å spire i dag og det tar nok ikke lang tid før de spirer.
Alle frøene ble sådd, dekket med sand, Gladpack og strikk, merket med frysetape og vannfast tusj. En sort jeg ikke hadde planlagt å så var Erodium sweetheart fra Plants of distinction.
Jeg har alltid problem med å så små frø, om det er en nærsyntsak eller noe annet vet jeg ikke, det gikk forhåpentligvis 10 frø av den sistnevte i jorden.
Plassmangel i kjøkkenvinduet gjorde at sitrongresset måtte flytte tilbake til soverommet, men fikk litt ny jord på toppen før flyttingen.

Været er foreløpig bedre enn meldt, rundt 0 grader og det blåser kaldt fra ett eller annet sted, men foreløpig ingen storm.

2 kommentarer:

Pusepilde sa...

Enhver liten glede blir stor i januarkulda :)

Erodium sweetheart skulle jeg egentlig ikke ha i fjor , men så hadde jeg plutselig plass i handlekurven. De blomstret hele sommeren, og er dermed inne i det gode selskap.

Juni sa...

Det var da ikke SÅ små januargleder:))
Jeg har nok tenkt å vente med tomatsåinga ennå en stund, jeg orker ikke "fyre opp" i vekstrommet ennå. Men kanskje kommer jeg til å så noe som kan spire på kjøkkenet i første omgang. Chili var en god ide!