tirsdag 5. januar 2010

Kampen for tilværelsen...

"Ikkje greit å vera fogl i dag" het en vise fra et lokalt band for uendelig lenge siden. Jeg har lenge lurt på hvorfor det ikke er småfugler i mine meiseboller, det vet jeg nå. En kjøttmeis har flyttet inn i en av ventilene, vokter maten og jager vekk andre småfugler...
Siden jeg ikke liker de som ikke vil dele med andre har jeg bestemt meg for å stenge ventilen om dagen og ha den åpen om natten. Kjøttmeisen kan jo ikke bestemme hvem som skal få mat. I tillegg har jeg flyttet noen av meisebollene til et annet stad på verandaen. Ellers kan jeg ikke begripe at jeg irriterer meg så grenseløst over den frekke fuglen.

Dagens bilde er en ny Ildtopp som jeg fikk i gave av barnefaren i romjulen. Det var et godt valg, han hadde fått med seg at jeg liker hvite blomster. Planten har en annen og dobbel type blomster som er annerledes enn de andre jeg kjenner, bildet er mitt og lenken fra Bogrønt

Eller har endel av dagen gått med til å få strøm på bilbatteriet med hjelp av Falken, skrape bilen fri for is, fylle luft i et dekk og annet arbeid som må gjøres i vinterkulden. Egentlig er det ikke så kaldt i dag, "bare" 4 minus, men det er mye klær som skal av og på hver gang jeg må bevege meg utendørs.

3 kommentarer:

Elsa sa...

Her er det også et yrende liv ute rundt fuglematen, og det går relativt fredelig for seg selv om trafikken er stor.
Det er grøssende kaldt ute, helt nede på -18,8°C nå. Heldigvis så er det helt stille.

Ha en fin kveld:)

krepsemor sa...

Det er ingen som er sjef ved fuglematen her heller, som jeg har lagt merke til, men det er nok et hierarki i fugleriket også ;o)
Nydelig ildtopp! Jeg er også mest glad i hvite blomster. Det blir et mye roligere uttrykk liksom! Og hvitt er lett å koble andre farger med.
Ha en fin uke!

Anonym sa...

Lav toleranse mot snyltere og grådigper-er er lov. ;)