torsdag 14. januar 2010

Mens vi venter på mildere vær...

Selv om jeg egentlig hadde bestemt meg for å ikke ta bilder av snø, er det vanskelig å la være i disse kalde januardager. Derfor er dagens bilde fra en av nærområdets lekeplasser, en ensom karusell står og venter på vår og unger.

Det blir ingen oppsummering av hageåret 2009 har jeg bestemt meg for, det var et trasig år på så mange måter. Selv om jeg er i prinsippet er for evalueringer, står jeg over fjoråret som jeg syntes ble et trasig hageår uansett vær.

Ellers er fuglesanden og krukker tatt inn fra verandaen og jeg er dermed klar for såing når nymånen begynner å stige på lørdag. Frøene blir lagt i vann i morgen og alt gjort klar til såing.
Ellers har salaten jeg sådde spirt og i går sådde jeg de siste frø av Dvergpalme fra Impecta. En gang tidligere har et frø spirt men jeg klarte ikke å holde liv i den lille planten. De siste 4 frøene gikk i jorden i går etter 2 dager i vann, siste forsøk på å få en ny liten stuepalme.

Temperaturen stiger om dagen og synker om natten, men snøen smelter foreløpig ikke. Det er fortsatt flott blå himmel og sol, i dag var det kald trekk fra et eller annet sted. Det er meldt full storm lørdag natt og den håper jeg fjerner snøen og gir oss enda mildere vær...

3 kommentarer:

Elsa sa...

Jeg har heller ikke laget noen oppsummering av hageåret 2009. Det er et hageår jeg helst lar gå stille forbi, mest pga alt jeg ikke fikk gjort og været.
Håper vi får et bedre hageår i 2010.

Iris sa...

Jeg har heller ikke oppsummert hageåret, men var storts ett fornøyd over hvor mye jeg faktisk fikk gjort som jeg ikke hadde planlagt. Det er bedre å ha fokus fremover enn bakover. Jeg er sikker på at det blir bedre i år for deg. Lykke til med frøsådden på lørda! Jeg har også frø i vann som venter på å komme i jorda.

Vivi sa...

Ja, nå begynner jeg å kjenne det. Det klør nå i fingrer og nesten i tær. Frøkataloger og blomsterblader kommer i en rasende fart ned i postkassa og jeg drømmer om vår og sommer.
Jeg skal heller ikke oppsummere fjoråret. Ble ikke noe godt år hverken for hagen eller meg, men nå er det nye muligheter og håper på bedre hagevær.
Ha en kjempe fin helg. Klem