torsdag 9. oktober 2008

Vakker høstdag...


Endelig en solskinnsdag med blå himmel, gikk en liten tur i hagen for å sjekke tilstanden. Det var slett ikke så verst i hagen etter en ukes fravær, men det meste av høstarbeidet er nok over (tror jeg). Den siste Squashen så ut til å ha fått litt frost og ble flyttet til de evige kompostmarker. Ryddet litt i Ringblomstene, klippet av avblomstrede stilker så kommer det opp nye skudd og blomster.
Det så ut som rådyr har flyttet inn i hagen ved siden av fjorårets kompostbinge og koser seg med å spise Blomkarseblad. Blomsterknuppene og stilkene har fått være i fred, blomkarseblad skal jo være så sundt og den trenger kanskje variasjon i kosten. Hagenaboens roseknopper er spist forlengst og det har minket på min mangold.
Hentet hjem nye Oktoberbergknapp som står like fint i hagen ennå, de er de siste blomstene som hentes inn hver høst. Spadde opp Kinagressløken som har vært på sommerferie i hagen, planten var blitt stor og er delt i 3 planter. Det blir mye god gressløk utover høsten, noen planter er fortsatt i blomst og jeg regner med å høste frø når de modnes.
Været var så fint at det gikk å sitte litt på verandaen og strikke litt.

1 kommentar:

Sine sa...

Det hørtes koselig ut å sitte på verandaen og strikke. Det var nydelig vær i går. Jeg var ute og plukket inn rester av solhatter til en vase. Kjekt å hente inn blomster ennå.
God helg til deg!