onsdag 11. november 2009

Gråvær og utefuglmating....

Etter noen dager med sol og kaldt vær, våknet jeg opp til en grå og kald novemberdag i dag.
Siden jeg hadde samlet endel gammelt oppskåret brød til utefuglene, ble det en sykkeltur til parken.
Ikke før hadde jeg kastet ut noe mat så kom måkene og sloss om maten med endene som skulle få mat. Da tenker jeg som Odd Børresen; "jeg hater måker..." og det kan jeg være enig i, men det er ikke noe å gjøre noe med...
Det er et av andeparene som er større enn de andre og foreløpig har jeg ikke funnet ut hva det kan være. Den ene er helt svart og den andre har grønne fjær på hodet, de lever et litt mer stille liv for seg selv mellom endel siv. Det blir nok en ny tur for å sjekke ut hvilke andefugler det kan være, får bare samle litt mer brødrester først.
Som alltid var det endel turgåere i alle aldre og fasonger, hunder og mødre med barnevogner er det også mange av. Imponerende hvor mange som bruker turområdet, men så er det også vakkert der uansett årstid.

5 kommentarer:

anne - moseplassen sa...

Det er koselig å mate endene, skikkelig barndomsminner fra Frognerparken :)

Vivi sa...

Her mates det også. Har flyttet det ene fuglebrettet for dem grisa så til verandaen min. Koselig høstbilde med ender i vannet.
Her er det også kaldt om dagen. Ingen snø og 4-5 minus, det merkes.

Elsa sa...

Jeg så på værmeldingen i kveld at det blir dårligere vær i sør. Håper det ikke blir fullt så ille som meldt da.
Koselig bilde av alle endene.

Ha en fortsatt fin kveld:)

Mariann sa...

Nydelig rundt Mosvannet. Bodde i Stavanger i tre år, like ved Rogaland Sykehus. Da gikk vi ofte tur rundt Mosvannet. Kan huske at det var svaner der også (kanskje ikke på denne årstid ?).

Iris sa...

Flott fuglebilde! Ender er det mye av i min hjemby Kongsberg også. Nede ved Lågen er det en hel koloni med masse ender. De får masse brød av forbipasserende, og ser ut til å stortrives med det.

Får håpe at gråværet gir seg hos deg! Ha en flott dag :)