tirsdag 3. november 2009

Stille før stormen...

Det er meldt full storm til natten og jeg har vært en liten tur i hagen for å sjekke luken i drivhuset. Luken er nå festet for vinteren og mine overvintringsplanter ble vannet. Det er rosmarin, lavendler og en salvie som fortsatt blomstrer, de bor tett sammen i selv-vanningspotten. I en av lavendlene fant jeg en annen plante og som alltid luktet jeg på den for å finne ut om det var en urt. Lukten var kjent og det var en Kanarisk hjertensfryd
(Cedronella canariensis) som jeg sådde for mange år siden og har savnet. Bildet og frøene er fra www.primafroe.dk/ og jeg må huske på å kjøpe nye frø for jeg liker godt den kamferaktige duften. Den lille planten ble pottet opp og ble med hjem på kjøkkenet, men om den overlever vinteren vet jeg ikke .
Ellers har jeg vært i altfor mange butikker i dag, blant annet innom Mester Grønn for å se om hippene var kommet, det var de ikke så jeg får bare holde ut en stund til. Alpefioler og Asalea står jeg over, det er ikke alle planter som faller i smak.
Nå er det bare å skalke alle luker og vente til novemberstormen er over for denne gang...

3 kommentarer:

Mariann sa...

Nå kom jeg på at døren i drivhuset stod åpen, så jeg har akkurat sprintet ut og lukket den. Skal det bli storm til natten lengre nord også? Må visst sjekke værmeldingen. Er ikke helt forberedt på storm enda, har masse potter rundtomkring.

Planter med duftende bladverk er spennende. Har noen slike jeg også.

Elsa sa...

Håper værmeldingen har overdrevet og at det ikke blir så ille som meldt:)
Her nord om Stadt er det 13°C og passe fin klestørkvind nå kl.0.30 på natta.

Iris sa...

Huff, storm kan ikke være noe hyggelig å vente på! Håper det ikke ble så ille som de meldte da.

Kos deg innendørs! :)