lørdag 14. november 2009

Lørdagsvisvas og primula...

Først kjøper jeg ukjente primula på restesalg til kr.10,-, deretter en primulabok av John Richard til en mengde penger, som i tillegg er så stor at postbudet ikke får plass til den i postkassen. Derfor startet dagen i dag med en tur til postkontoret for å hente boken. Fantastisk bok, over 300 sider om primula og flotte tekninger og bilder.
Problemet er at jeg har bestemt meg for å ikke ha flere bokhyller i stuen eller på noen av soverommene. Det ser ut til at Aschehougs leksikon i 21 bind fra midten av 70-tallet må vike plassen for nye hagebøker. Her må nok prioriteres strengere i heimen og noe må vike for viktigere bøker.
Dagens bilde er fra høstens innkjøp av nye primula og i den brune krukken bakerst er høstens nysådde salat. Som den ukuelige optimist jeg innimellom er har jeg sådd ny salat og den spirer og trives bra foreløpig. Det eneste jeg foreløpig har sådd i høst er ulike primula og nå har jeg i tillegg skjekket endel frøfirma for nye sorter i dag. "Diller" i november er viktig og jeg føler at våren kommer nærmere med primula, av en eller annen grunn.

Ellers må jeg si takk til Anonym og Orchis for det latinske navnet til Amazonasliljen Eucharis amazonica og ja det er løker, selv om det er en stund siden jeg pottet den opp. Den skulle ikke pottes opp så ofte har jeg lest og derfor lar jeg den være i fred.

Det er en grå lørdag med regn, men ikke så mye vind som det var meldt.

4 kommentarer:

Mariann sa...

Primula er en spennende plantegruppe og så er det så mange forskjellige. Blir bare mer og mer glad i disse ettersom årene går.
Tror det er en veldig bra bok du har fått i hus, har sett den omtalt som primulabibelen. Har litt (veldig) lyst på den selv.

Iris sa...

Fristende bok du har skrevet om der, ser at de har den på amazon i England. Ellers har jeg laget et frølink til deg på hagegal der du skriver om den boka. Jeg fikk masse aurikler av en venn i sommer, og siden har jeg fått dilla på primula.

Elsa sa...

Primula er så fine og spennende. Jeg har også tenkt at jeg skal prøve meg på og så noen sorter i vinter. Har prøvd med vekslende hell en gang før.

Flott bok du har kjøpt deg, den får du nok mye glede av utover:)

Ha en fin helg:)

Vivi sa...

Primula er en dilla som jeg også har vært innom. Kommer nok over den dillan med det første, for det finnes jo så utrolig mange.