mandag 20. juli 2009

Besøk i hagen...

Jeg har fortsatt feriegjester og det er travelt, lite tid tilbringes i hagen.
I dag var de på vei fra IKEA til hytten og stoppet en liten stund i hagen, før turen gikk videre.
"Den lille gutten" som er blitt 2 1/2 år likte bringebær, som han her har plukket med sin mor. I bakgrunnen er naboens kolonihytte, så vi ligger ganske tett men det er ikke noe problem med hyggelige naboer. Kanskje jeg må bevare noen bringebærplanter hvis barnebarnet kan like dem. Stikkelsbærene og solbærene falt ikke i like god smak, men humler og sommerfuglene var han fasinert over. Hentet tomater, små squash og litt sukker-erter som de kunne ha med tilbake til hytten.

Tomatene i drivhuset ble vannet og en av plantene har enten fått heteslag eller har strøket med av tørst, så den får jeg bare fjerne. Ellers modnes tomatene i rekordfart, fortere enn jeg klarer å følge med. Plukket litt stikkelsbær og solbær, hagenaboen min er informert om at hun bare må plukke solbær, det er mer enn jeg kan bruke selv om noen fryses ned. Må snart finne ut hva bønnevikkene eller bondebønnene kan brukes til, de modnes i rekordfart og jeg må bestemme meg for hva de kan brukes til.

Det har vært sol, kraftige regnbyger, vind og 18 grader, flott sommervær...

2 kommentarer:

elle-melle sa...

Så koselig det så ut! Mitt barnebarn på to elsker jordbær.

Bondebønnene pleide jeg å forvelle og spise som de er som grønnsak til middag eller i gryteretter. Dvs jeg spiser bare bønnene ikke belgene. De er gode å lage suppe på også, kok dem og ta en runde eller to med stavmikserern så det blir jevnt, ha i litt kylligbuljong og en skvett med fløte og litt salt og pepper hvis du vil og vips så har du en god suppe. Jeg pleide også forvelle dem og fryse for vinterbruk. I år ble det ingen bondebønner på meg og det er synd for jeg er glad i dem.

Marit sa...

Koselig bilde! Virkelig et flott sommermotiv :-)