tirsdag 7. juli 2009

Lyn, torden, litt regn og sol...

Det lynte og tordnet i går kveld, noe regn har også kommet ned. I dag skinte solen igjen, friskere luft og bedre temperatur.

Stille i hagen i dag jeg hilste på en ny hagenabo en hyggelig dame som bygger hytte, jeg blir alltid imponert over energien til ny kolonister.

Dagens bilde er av den blå agurkurten, med en uendelig mendge humler som samler nektar. Noen av agurkurtene har fått besøk av svarte hårete larver og en mengde små korn(eller nye egg/larver). Klippet vekk de jeg kunne se og hvis angrepet fortsette fjerner jeg alle agurkurtene. Det nytter ikke at larvene kanskje blir vakre sommerfugler senere på sommeren.
Lukte i et av grønnsakbedene, hvitkløver på vei inn i bedet og noe ugress. Det gror så det knaker i denne sommervarmen. Ryddet langs sitrontimianen hvor det suser av humler og fikk et lite stikk, heldigvis ingen brodd og kaldt vann tok vekk smerten. Det er utrolig mye humler i år og det gleder meg alle insekter er velkomne bortsett fra de jeg synes er skumle som hårete, svarte larver. Vannet i drivhuset hvor tomatene er i ferd med å bli gule, de er svære men det er fortsatt noe griffelråte på noen av plantene.

I ettermiddag har jeg avluset planter på verandaen, det er slett ikke noen hyggelig syssel. Den Italienske persillen er flyttet inn i kjøkkenvinduet, da det plutselig var hull på bladene, mye letter å holde øye med den der. Det eneste som foreløpig ikke er lusebefengt er den nye lavendelen, den holder jeg også øye med. Grønnsåpevann og manuell fjerning av lus i alle farger og størrelser blir nok et arbeid fremover.

Ellers går det i småsylting i dag noen få glass med jordbærsyltetøy, ferskt syltetøy er godt så jeg lager bare nytt etter som det blir oppspist. Bærene får være i fryseren til det er behov for nytt syltetøy...

3 kommentarer:

elle-melle sa...

Nam, nylaget jordbærsyltetøy høres godt ut.
Her kom regnet og tordenværet i natt. Det buldret og brakte og regnet kraftig i noen timer, nå skinner sola igjen heldigvis, Jeg er alltid så redd for at det ikke skal bli godvær igjen når regnet kommer med vestavinden som det gjorde nå.

Jeg har smakt på mine første tomater, fra planten jeg fikk av Ellea, og de var kjempegode. Agukene har vi høstet to stykker av foreløpig. Så selv om jeg kom sent igang i år blir det nok av både tomater og annet knask fra drivhuset.

Margrethes hus og hage sa...

Lus og udyr har vi her også. Jeg har nesten gitt opp... Men nå ser jeg at lusa blir færre i alle fall, og det er godt!

Regn og torden er ikke så kjekt, vi får håpe på bedre dager! Her har det kun vært om natten, og det er igrunn greit, men litt kaldt i dag synes jeg.

Ha en fin morgendag :) Margrethe

Marit sa...

Det blir mye bedre i lufta når det har kommet et skikkelig regnskyll.

Nylaget syltetøy høtes godt ut. Du er jammen flink!