tirsdag 27. oktober 2009

Haging i siste liten...

Gikk en liten tur i hagen med kamera og ingen planer. Passerte som alltid forbi hagens oppslagstavlen med melding om at vannet stenges i uke 44 - 45, det har jeg visst i flere uker og det skjer hvert år på denne tiden.
Mitt vannuttak i hagen er som alltid overgrodd av ugress og ikke minst en mengde fredsløs
som vokser hemningsløst innerst i hagen og mange skitne potter. Som vanlig hadde jeg regnbukse på og vasket først trelemmene som jeg hadde tatt opp fra endel bed og plasserte dem bak hytten der de bor om vinteren. Ryddet rundt vannuttaket slik at når vannet er stengt kan jeg tappe ut vann fra krane og ikke minst vannslange, slik at jeg slipper at ting fryser i løpet av vinteren og gir meg ekstra arbeid om våren.

Mens jeg hadde en liten pause og været var bra kom jeg på at jeg kunne vaske drivhuset utvendig, som tenkt så gjort frem med:
- Gardintrapp
- Spruteflaske med grønnsåpe
- Oppvask-kost
- Vaskesvamp
- Liten feiekost
Tok skyggesidene først og fikk fjernet en mengde grønnske, kunne nok hatt kraftvask og lengre kost. Alle takrennene ble befridd for sine ulumskheter og drivhuset så mye renere ut. Innvendig blir det ikke vasket før til våren når vannet settes på igjen rundt påsketider.
Dagens bilde er av Oktoberbergknappene i et bed langt inne i hagen som stadig blomstrer med en mengde løv fra epletrærne.

I dag har det vært stille vær og rundt 8 grader, da hjelper det å holde seg i aktivitet i hagen for ikke å bli kald, men våt ble jeg likevel. I morgen er det meldt regn og innevær....

5 kommentarer:

Britt Åse sa...

For en flott Oktoberberknapp! Kjempefin farge :-)
Sånn siste liten-haging er vi gode på her hos oss, også, men vi bestemmer sjøl når vannet blir skrudd av. Det er jo forsåvidt en fordel. Haha!

elle-melle sa...

Godt å få gjort slike ting som vask av drivhus. Jeg har ennå ikke fått ryddet ut av mitt engang, men så har jeg heller ikke noen som stenger vannet så jeg kan gjøre det når det måtte passe - noe det visst aldri gjør nå for tiden:)
Nydelig vær hos oss i dag men i morgen er det på an igjen med regn og vind sies det.

Vivishagerom sa...

Det er deilig å være ute i hagen. Det gjelder bare å begynne,og når vi først er igang så går det lett. Du har vært flink.
Vi har også hatt en fin høstdag i dag.

Berit sa...

Det er noe med tidsfrister, de kan sette en i gang, og arbeidslysten kommer gjerne etter hvert. Deilig å jobbe litt ute, og enda deiligere med den gode følelsen etterpå. :)

Vigdis i Romerikshaven sa...

Oi så flink du har vært! Jeg er ikke noe tess i hagen for tida. Søker inspirasjon her. Ønsker deg en fortsatt dag!