onsdag 29. juli 2009

Olsokflaum...

Våknet opp i morges til et øsende regn og blåsevær, himmelens sluser hadde åpnet seg og det pøste ned. Chilien i leirkrukke på verandaen hadde veltet og jeg håper at lus og larver blåste vekk.
Tok en tur til den lokale blomsterbutikken for å kjøpe nye hvite St.Pauli, det hadde de ikke og jeg kikket på de andre plantene. Ut av butikken gikk jeg med planten på dagens bilde, Salvie fra Hjeltnes gartneri i Utne sto det på lappen. Det merkelige er at salvien er glattbladet og det er salviene vanligvis ikke. Smakte på et av bladene som var beiskt og har surfet endel og funnet ut at det finnes endel hallusinerende salvier. Så jeg får jobbe videre med å finne ut om det virkelig er en salvie eller om den er feilmerket. Hjeltnes gartneri har jeg søkt på og det virker som det er en gartnerskole, uten oversikt over hvilke planter de dyrker eller selger. Planten skal nok i hagen men flere blader spiser jeg ikke foreløpig.
Ellers må jeg si tusen takk til alle hyggelige meldinger i mitt forrige notat om orange ringblomster, det gledet meg usigelig i den grå dagen...

1 kommentar:

Marit sa...

Sånt vær er det meldt her i morgen, så jeg gruer meg. Får håpe det verste er over for denne gang hos deg.