onsdag 8. juli 2009

Skiftende vær...

Det har vært stikkende sol, skyer og passe hagetemperatur i dag.
Humlestikket fra i går begynte å verke i natt og idag har det blitt Ice-gel hele dagen. Lurer innimellom på om det var en jordveps som stakk, da er det vanskelig å se stikket og de verker som besatt...
Dagens bilde er av ringblomstene som er kommet i blomst, i og med at jeg har sådd en rekke ulike sorter ser de ulike ut. Selv om jeg alltid sår orange ringblomster, kommer det alltid noen gule opp. Har dermed bestemt meg for at gult er den dominerende fargen hos ringblomster. De gule får blomstre men blir deretter fjernet, da jeg bare vil ha orange ringblomster.
I dag har jeg fjernet de fleste agurkurtene rundt stikkelsbærene som snart er modne, både på grunn av insekter og for barnebarnet som snart kommer på besøk. Agurkurten har litt ekle stive hår på stilkene og er ikke bra for sart barnehud. Klippet ned de visne stilkene på Tjæreblomsten og tok vare på frøstanden for å se om det er frø, ellers er det en mengde sideskudd som kan flyttes andre steder i hagen.
Det har vært rundt 16-19 grader idag, sol og noen skyer innimellom. En stund så skyene riktig truende ut men de har gått over, et vanlig Stavangervær med andre ord....

4 kommentarer:

Sine sa...

Denne værtypen trives vi vel med. Det kan jo bli vel varmt innimellom. Regnet som kom var godt, og det er deilig når solen ikke forsvinner for godt etter en slik regnskyll.

Så flott headerbilde du har lagt inn!

Ha gode feriedager.

Juni sa...

Akkurat sånn er været her hos oss også. Det er litt for kaldt for min smak, men jeg håper på mer varme i sommer.

I år har jeg sådd noen ringblomster som ikke er verken gule eller orange, fargen er litt vanskelig å beskrive, mer beige med en anelse rødt. Jeg liker dem og vil gjerne ha dem igjen til neste år, så jeg må bare passe på og sanke frø. Hvis den gule fargen er dominant hos ringblomstene blir de kanskje gule likevel? Vel, det gjenstår å se.

Elsa sa...

Ringblomster er det jammen lenge siden jeg har sådd. De er jo så fine å ha utover høsten når det begynner å bli lite annet som blomstrer i hagen.
Her venter vi fortsatt på regn så jeg vanner med sprederen. Det er fryktelig tørt i beda nå.

Ha en fortsatt fin kveld:)

Iris sa...

Insektstikk er ikke noe godt. Jeg har i år fått to biestikk og av en eller annen grunn så reagerer jeg veldig på de. Tror det var bie i hvertfall...

Ha på aloe vera hvis du har det, for det hjelper også. Håper det går over snart da!