mandag 3. august 2009

De miserable....

De miserable er meg, koloniparsellen og verandaen.
Etter mye regn, stive skuldre og rygg kom jeg meg omsider i hagen for å se på stormens herjinger. Bortsett fra en knekt plommegren med en mengde frukt på og at legestokkrosene lå flate hadde det gått bedre enn forventet. Jeg fryktet for drivhusluken, men den sto imot stormens herjinger. Det har ellers regnet noe voldsomt de siste dagene og hagen behøver ikke vann.
Dagens bilde er av en av de knekte legestokkrosene, fortsatt er det noen som står oppreist resten må bare klippes ned. Det er litt trist for de har så vakre blomster synes jeg.
I hagen ble det hengt opp al-folie i blåbærbuskene slik at fuglene ikke spiser mine blåbær. De modne blåbærene ble høstet. Klippet noen gresskanter før ryggen igjen sa stopp og det bare var å avslutte arbeidet. Har bestemt meg for ikke å ha høstplaner for hagen, for jeg blir så irritabel av ikke å kunne gjennomføre dem.

På verandaen hadde jeg i går kveld en liten rassia, klippet ned de hvite triste regntunge blomstervandrerne, kastet ut en skranten pellis og en Million bells som hadde mer lus enn blomster. Driver også å rydder i tomatene, cherrytomatene er ok mens de andre står i fare for å bli til evig kompost. Chilieplantene lever ennå, men snart er det ikke flere blader igjen, bare frukter.

Dette ble et klag og syt innlegg og det var godt å få det ut....

6 kommentarer:

Mariann S sa...

Ja det er godt å få ut frustrasjonen ;)
Men no er også eg so lei av regn at eg spyr snart :(
rist at ferien skal regne vekk. Men på onsdag seier dei at DÅ kjem sommaren - og håpet er der.
Det var bra at skadene ikkje var so store som du frykta etter stormen dokke hadde.

Juni sa...

De miserable finnes her også!
Jeg orker nesten ikke bevege meg utendørs engang. Vet ikke hvordan jeg skulle klart meg uten strikketøyet denne sommeren.
Du sier du klippet ned blomstervandreren - vil det si at du klipper alt eller bare blomsterstilkene? Mine er avblomstret, stygge av vind og regn så jeg har lurt på om det er lurt å klippe dem ned.

Iris sa...

Huff ja, dette regnet er til å bli sprø av! Kos deg innendørs med potteplanter, og drøm om sol og varme. Kanskje det hjelper? :-)

Margrethes hus og hage sa...

Det er leit når plantene blir ødelagt av været! Håper på sol og varme dager! Dette har vært en elendig julimnd. og hele ferien har regnet bort. Kjedelig!

Godt det ikke var for store ødeleggelser i hagen din. Det har ikke vært så aller verst her heller, selvom ingenting viser seg fra sin beste side i dette været!

Elsa sa...

Det er godt å få blåse ut frustrasjonen:-)
De miserable finnes her også. Beda er mer jungel enn bed, ugresset trives storartet og løvetannspirer dukker opp overalt.
Nå får vi håpe at august kan bringe noen riktig fine sensommerdager uten nedbør.

Håper ryggen din ikke krangler altfor mye så du kan få kose deg i hagen din:-)

Sagae sa...

Hm - jeg har skikkelig "hage blues" for tiden. Mye står knopp men tørr ikke springe ut når den ser mangel på sol. Mye av hagen ser ut nokså trist ut akkurat nå.