mandag 26. januar 2009

Flott vintervær....

Flott vinterdag med sol og ingen vind, gikk en tur ned i hagen for å lete videre etter vårtegn. Et av vårtegnene var at det var nye skudd på Klematisen Miss "Bateman", hun ble innkjøpt i påsken i fjor.

Solen er tilbake i nesten hele hagen og jeg ryddet litt i bedet ved hytten og klippet årets første snegle. Visnet Allyssum og stilkene til Fjellfokken ble klippet ned. Fjellfokken har allerede små nye grønne blader, regner med at den har frøsådd seg bra i bedet.

I drivhuset var det over 30 grader, solen varmer det lille huset fort opp. Gleden var stor da jeg fant en liten marihøne i drivhuset, det har jeg ikke sett før. Jeg lot den selv bestemme hvor den ville være, selv om jeg kunne tenke meg å flytte den til de remonterende jordbærene som ofte er lusbefengte.

Ryddet litt i overvintringsplantene, klippet ned blant annet Sitronverbenaen som så temmelig død ut, den får en mulighet til å komme med nye skudd. Det samme gjør også en av Rosmarinene som var pjuskete, fjernet visne blad og så at det fortsatt er liv i den.

Så jeg anser at dagen i dag var årets første hagedag, selv om jeg hadde bestemt meg for å vente til februar.....