torsdag 2. april 2009

Første vårdag...

I dag må være årets første vårdag, endelig sol og bra temperatur.
Dagens bilde er fra verandaen, fant ikke noen bra motiver i hagen. I Ellos-stativet bor det diverse planter alt fra en liten påskelilje, Sitronmelisse(som snart skal deles og flyttes i hagen), et lite storkenebb-barn og de fylte snøklokkene som ikke har blomstret i år.

Det fine været tok meg en tur i hagen, bare for å se og ikke gjøre noe. Men som alltid blir det noe gjort, først lånte jeg vekk undervanningsbrettet til hagenaboen som skulle reise på ferie 14 dager. Undersvanningsbrettet trenger jeg ikke før tomatene skal flyttes i drivhuset.
Skar gresskanten mot naboen og lukte vekk skvalderkål og annet ugress, vurderte om jeg skulle lage suppe av skvalderkålen men lar det bero.
Så begynte jeg å rydde ute langs drivhusveggen, fjernet rotugress og klippet gresset. Det værste er at gresset vokser i rekordfart om våren. Som vanlig mye ugress, løvetann på vei opp, mengder av krypsolei og ikke minst Rosettkarse. Arbeidløs blir en ikke i hagen, av og til virker det uoverkommelig. Men det er bare å ta fatt og glede seg over alt som spirer.

Det ble også tid til stolhaging på verandaen med kaffe og P1 litt senere på dagen, deilig å kunne sitte ute. 24 hvite anisisop ble priklet, 8 kornblomster og 3 Oksetunge. Nå anser jeg meg ferdig med priklingen for dette året og det er bra, prikling er ikke for pyser.

Ellers har jeg planlagt hva årets påskehageplaner blir, men det får vente til feriegjestene er reist.

2 kommentarer:

Iris sa...

Så deilig at du også har fått fint vårveær! Klippe gresset høres besynderlig ut for meg som måker vekk snø fortsatt, men hos deg er jo alt kommet så mye lenger. Løvetann og krypsoleie har jeg også når snøen er borte, det er vel det mest alminnelige ugresset som finnes...

Herdis sa...

Hagearbeid utan å stresse er eigentleg ei øving i grunnleggande livskunst..... Du må ha ei flott påske!