Ode til chilien, som ble plantet i januar/februar. Sannsynligvis av frø innkjøpt i løs vekt i butikken ble noen av de ferske frøene sådd i potter og plassert i kjøkkenvinduet.
Tålmodighet er nødvending med dyrking av chili, små planter passes og pottes opp innimellom. Når ute-temperaturen er høy nok over 10 grader flyttes plantene ut på verandaen. Plantene vokser de får lus og blomster og sprayes med grønnsåpe. Men når de små chilifruktene (bilde1) komme er det slutt på grønnsåpesprayingen, hvem vil ha chili med grønnsåpesmak.
Når fruktene modnes eller blir røde plukkes de og bindes opp i hyssing (bilde 2) og der henger de til de blir tørre og faller ned. Da havner de i en glasskrukke på kjøkkenbenken (bilde 3) og jeg klipper av den chilien jeg har bruk for.
Hva bruker jeg chili til, først og fremst i supper: Asiatisk kyllingsuppe og i hjemmelaget Baccalao.
Chilien dyrkes på verandaen og ikke i drivhuset eller kolonihagen for sneglene elsker den også, har sett brune snegler som spiser grønne chili, så de må være sunne....
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar